Δ. Τσιόδρας: Οι οικουμενικές κυβερνήσεις δεν βοηθούν τη χώρα να πάει μπροστά…

Υπέρ των μεταρρυθμιστικών κυβερνήσεων που θα μπορούν να δώσουν λύση στα προβλήματα της χώρας, ακόμα και εάν χρειαστεί να γίνουν συγκρούσεις, τάχθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου στο Ποτάμι, Δημήτρης Τσιόδρας, μιλώντας στον Flash 96 και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα «οι οικουμενικές κυβερνήσεις, δεν βοηθούν τη χώρα να πάει μπροστά».

Αναλυτικά

«Είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν να μιλάμε περί συντηρητικής Δεξιάς, προοδευτικής Αριστεράς. Αυτό το οποίο βλέπουμε τώρα, δηλαδή να κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, για πείτε μου τι ακριβώς μείγμα είναι. Ή οι πολιτικές που εφαρμόζονται σήμερα, στα πανεπιστήμια π.χ. τι είναι; Είναι προοδευτικές πολιτικές, ή πολιτικές που μας γυρίζουν 20 χρόνια πίσω; Γι’ αυτό πρέπει να μιλάμε πολύ-πολύ συγκεκριμένα και να μπορούμε να δίνουμε λύση στα προβλήματα των πολιτών. Οι ταμπέλες ξέρετε, έχουν ξεθωριάσει σε πάρα πολλά ζητήματα. Ο Μακρόν είναι ένα παράδειγμα στη Γαλλία, ήρθε προκειμένου να δώσει λύσεις στα προβλήματα των γάλλων πολιτών. Κατόρθωσε, παρότι ήταν υπουργός του σοσιαλιστικού κόμματος, να φτιάξει το δικό του κόμμα, να μπορέσει να έχει μια πλατφόρμα η οποία απευθύνεται σε πολίτες οι οποίοι θέλουν να προχωρήσει η Γαλλία – γιατί τα τελευταία χρόνια υπήρχε στασιμότητα και οι πολιτικές που εφάρμοσε ο σοσιαλιστής Ολάντ δε νομίζω ότι ήταν πολιτικές προοδευτικές, αυτό τουλάχιστον έκριναν οι Γάλλοι.

Έτσι λοιπόν, αυτό το οποίο αναζητείται σήμερα είναι, τουλάχιστον όσον αφορά τη χώρα μας, για να έρθουμε στα δικά μας και να μην πάμε στη Γαλλία, να μπορέσει η Ελλάδα να προχωρήσει μπροστά, που σημαίνει τι δηλαδή; Να μεγαλώσει το ΑΕΠ, να μπορέσει να μεγαλώσει ο πλούτος της χώρας και ταυτόχρονα να μοιραστεί δίκαια. Γιατί σήμερα ούτε το ένα γίνεται, ούτε το άλλο. Ούτε βλέπουμε να αυξάνεται ο πλούτος, ούτε βέβαια βλέπουμε τα βάρη να πέφτουν δίκαια στις πλάτες των πολιτών. Για πείτε μου, τι γίνεται με τη φορολογία; Ποιος πληρώνει και πόσο πληρώνει; Και αυτός που πληρώνει τι παίρνει ως αντάλλαγμα; Παίρνει μήπως καλύτερη υγεία; Παίρνει καλύτερη παιδεία,; Παίρνει περισσότερη ασφάλεια; Έχει καλύτερες υποδομές; Όλα αυτά λοιπόν, είναι ζητήματα τα οποία δεν ξέρω τι ταυτότητα θα δώσει κάποιος στις λύσεις που θα προταθούν, αλλά πρέπει να λυθούν. Εμείς λοιπόν, προσπαθούμε να επεξεργαζόμαστε λύσεις, να τις προτείνουμε στους πολίτες και μέσα από εκεί να προχωράμε, αφήνοντας τις ταμπέλες σε κάποιους άλλους.

Έχουμε πείρα οικουμενικών κυβερνήσεων στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση Ζολώτα ήταν μια οικουμενική κυβέρνηση. Εκεί τι είχαμε; Το κάθε κόμμα να περιμένει να περάσει ο καιρός, δηλαδή να περάσουν 3-4 μήνες, προκειμένου να πάμε σε εκλογές και να πάρει αυτοδυναμία. Γιατί κοιτάξτε, οι κυβερνήσεις δε στέκονται στον αέρα, κάθε κυβέρνηση θέλει στήριξη στη Βουλή. Πιστεύετε λοιπόν σήμερα ότι θα μπορούσε π.χ. η ΝΔ, η ΔΗΣΥ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι – δεν ξέρω ποιους άλλους περιλαμβάνει ο κ. Λεβέντης στην πρόταση, προφανώς τον εαυτό του – να συμφωνούν σε λύσεις οι οποίες θα μπορούν να προχωρούν μπροστά; Θα είναι ένα μέσος όρος. Θα γίνεται ένας συμβιβασμός μέσα από συναινέσεις πολιτικών αρχηγών κλπ, να πάμε μέχρι εκεί αυτό, να πάμε μέχρι εκεί το άλλο, προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο μέσος όρος που δεν πάει πουθενά. Δεν πιστεύω σε αυτό. Πιστεύω σε μεταρρυθμιστικές κυβερνήσεις οι οποίες μπορούν να δώσουν λύση. Δηλαδή, να βάλεις μπροστά πράγματα τα οποία μπορείς να προχωρήσεις. Με πολύ-πολύ μεγάλη σαφήνεια και με πολύ, μα πάρα πολύ σοβαρό τρόπο, ακόμα και αν χρειάζονται συγκρούσεις.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει