Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Άκαρπη η συνάντηση Βενιζέλου με Τρόικα

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, οι διαπραγματεύσεις του υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής της Τρόικας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι δύο πλευρές δεν συμφώνησαν για τον τρόπο κάλυψης δημοσιονομικής απόκλισης κάτω από 1% του ΑΕΠ καθώς η τρόικα ζητεί νέα μέτρα, κάτι που απορρίπτει η κυβέρνηση.

Μάλιστα, κ. Βενιζέλος επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, τον ενημέρωσε για τις απαιτήσεις της τρόικας και σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση ήταν να δοθεί αρνητική απάντηση.

Κατόπιν τούτου τα στελέχη της τρόικας δήλωσαν ότι αντιλαμβάνονται τις ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις που λαμβάνει το ζήτημα και ότι πλέον η απόφαση περνάει σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών και αρχηγών κρατών της Ε.Ε.

Να σημειωθεί πως παράγοντες που παρακολουθούν τις εξελίξεις εκτιμούν ότι η εξέλιξη αυτή ενδέχεται να οδηγήσει σε διακοπή της αξιολόγησης και αποχώρηση του κλιμακίου της τρόικας από την Αθήνα την Παρασκευή, με σκοπό να επανέλθει μετά τη λήψη αποφάσεων σε ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει