Άμποτ:Αξιόπιστα στοιχεία ότι βρέθηκε το Boeing

Την έντονη αισιοδοξία τους πως σύντομα θα βρεθούν τα συντρίμμια του μοιραίου αεροπλάνου της Malaysia Airlines, το οποίο αγνοείται για τουλάχιστον 2 εβδομάδες – μετά και τον εντοπισμό ενός μεγάλου αντικειμένου από κινεζικό δορυφόρο – εξέφρασαν Αυστραλιανοί αξιωματούχοι.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός μάλιστα, Τόνι Άμποτ, υποστηρίζει πως ένα αυστραλιανό πολιτικό αεροσκάφος εντόπισε πολλά μικρά αντικείμενα (ανάμεσά τους και μια ξύλινη παλέτα) μαζεμένα στο σημείο των ερευνών, κάνοντας λόγο για «αξιόπιστα στοιχεία» και υποστηρίζοντας ότι «υπάρχουν ελπίδες… πως πιθανόν βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο προκειμένου να ανακαλύψουμε τι συνέβη».

«Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να είναι οριστικό, ωστόσο είναι προφανές πως πλέον έχουμε αξιόπιστα στοιχεία – και δεν υπάρχει απλά μια αισιοδοξία – ότι είμαστε σε καλό δρόμο για να βρούμε τι συνέβη στο αεροσκάφος», υποστήριξε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως η Αυστραλία οφείλει στις οικογένειες που θρηνούν και στις αντίστοιχες κυβερνήσεις να ανακαλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για την τύχη των 239 αγνοουμένων.

Το αντικείμενο (διαστάσεων 22,5 επί 13 μέτρων) που εντοπίστηκε από τον δορυφόρο πριν από τέσσερις ημέρες φέρεται να βρίσκεται περίπου 120 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου είχαν ληφθεί οι πρώτες εικόνες και θεωρείτο πως ήταν τα συντρίμμια της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines.
Το αυστραλιανό πλοίο HMAS Success έχει ήδη σταλεί στην περιοχή αναζήτησης μαζί με ακόμα δύο εμπορικά πλοία, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων. Παράλληλα, κινεζικά, βρετανικά και μερικά ακόμα αυστραλιανά πλοία κατευθύνονται προς την περιοχή, όπου ήδη βρίσκονται από χθες δύο κινεζικά και δύο ιαπωνικά αεροσκάφη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει