Άνθρωποι σαν τον Sergio Marchionne δύσκολα ξεχνιούνται…Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

Αναμφισβήτητα ο Sergio Marchionne προσέφερε πάρα πολλά στο χώρο του αυτοκινήτου. Εμβληματική μορφή, ο Ιταλός απεβίωσε πριν από έναν χρόνο (συγκεκριμένα στις 25 Ιουλίου 2018) μετά από επιπλοκές που παρουσίασε η υγεία  του έπειτα από χειρουργική επέμβαση στον ώμο. Κανείς δεν τον ξέχασε, πόσο δε στην εταιρεία (FCA) που παρέμεινε επικεφαλής μέχρι τα 66 του χρόνια.

Ένα χρόνο και ο σημερινός πρόεδρος της FCA, John Elkann, έκανε δηλώσεις για την απώλεια του Sergio Marchionne:

«Ένα χρόνο μετά την απώλεια του Sergio Marchionne, το παράδειγμα που μας άφησε είναι ζωντανό και δυνατό ανάμεσα μας. Οι ανθρώπινες αξίες της ειλικρίνειας και της υπευθυνότητας, για τις οποίες ήταν ο καλύτερος πρεσβευτής, συνεχίζουν να ζουν μέσα στις εταιρείες μας. Η φιλοσοφία της υπεροχής στην επίτευξη, αλλά και τον τρόπο επίτευξης των αποτελεσμάτων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι όλων μας. Στο Sergio άρεσε να περιγράφει την FCA, την CNH Industrial και την Ferrari ως εταιρείες γεμάτες με ανθρώπους με αρετή.

Ηγετική μορφή ο Sergio Marchionne. Πέθανε στις 25 Ιουλίου 2018...

Προσωπικότητες που έχουν συναίσθηση του βάρους της ευθύνης για ότι κάνουν και αντιδρούν με αποφασιστικότητα και κουράγιο αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση. Το γεγονός ότι οι εταιρείες μας βρίσκονται στο σημερινό επίπεδο το χρωστάμε και σε αυτόν. Θα του είμαστε αιώνια ευγνώμονες για τον τρόπο που μας έδειξε ότι το μόνο πράγμα που πραγματικά έχει σημασία είναι να μην συμβιβάζεσαι με τη μετριότητα, αλλά να παλεύεις πάντα για να αλλάζεις τα πράγματα προς το καλύτερο, προς όφελος της κοινωνίας και των μελλοντικών γενεών και όχι μόνο για το συμφέρον σου.

Σήμερα κάποιοι τον θυμόμαστε σαν έναν φωτισμένο ηγέτη, κάποιοι σαν άνθρωπο και κάποιοι σαν φίλο. Αναμφίβολα όμως όλοι των θυμόμαστε με βαθιά αγάπη».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019, 12:05

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει