Άνοιξαν και πάλι οι οίκοι ευγηρίαςΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021, 14:53

Μετά από μήνες απαγόρευσης, ξαναρχίζουν οι επισκέψεις στους οίκους ευγηρίας της Ιταλίας. Με σχετική απόφαση, ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα επιτρέπει στους συγγενείς των ηλικιωμένων να αρχίσουν και πάλι να βλέπουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Σχεδόν όλοι οι ηλικιωμένοι που ζουν στους οίκους ευγηρίας έχουν εμβολιαστεί, αλλά θα απαιτείται μια επιπλέον εγγύηση και από τους συγγενείς: θα πρέπει να τους έχει χορηγηθεί το εμβόλιο κατά του covid 19, να έχουν ιαθεί από τον covid 19 ή να έχουν υποβληθεί σε μοριακό τεστ κατά το 48ωρο πριν από την επίσκεψη.

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε ότι μόνο σε ειδικές περιπτώσεις (παραδείγματος χάριν, αν καταγραφεί αύξηση των μολύνσεων) οι διευθυντές των οίκων ευγηρίας θα μπορούν να αποφασίζουν την προσωρινή απαγόρευση των επισκέψεων.

Το συγκεκριμένο μέτρο του Ιταλού υπουργού Υγείας θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι την 31η Ιουλίου, όταν πρόκειται να γίνει επανεκτίμηση της όλης κατάστασης για να διαπιστωθεί αν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω «χαλάρωση» των προληπτικών μέτρων προστασίας των ηλικιωμένων.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021, 14:53Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει