Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Άρπαξαν πάνω από ένα τόνο σίδερα από τη ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα

Με την… ησυχία τους είχαν τρυπώσει στις εγκαταστάσεις του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα δύο αλλοδαποί «κυνηγοί» μετάλλων και είχαν φορτώσει στο αυτοκίνητό τους πάνω από ένα τόνο σιδερικών, όταν τους πήραν είδηση οι υπάλληλοι φύλαξης.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και οι άνδρες της Ασφαλείας Πτολεμαΐδας επενέβησαν αμέσως για να συλλάβουν τους δυο Αλβανούς ηλικίας 53 και 39 χρόνων.
Το αυτοκίνητό τους κατασχέθηκε μαζί με τα 1.125 κιλά σίδερα αξίας 500 ευρώ τα οποία είχαν φορτώσει και αποδόθηκαν στην Δ.Ε.Η.. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης κατηγορούμενοι για κλοπή.
Σε μια άλλη περίπτωση καύσιμα… δωρεάν εξασφάλιζαν δυο νεαροί Έλληνες, αδειάζοντας τα ρεζερβουάρ των αγροτικών μηχανημάτων που έβρισκαν σε ένα χωριό της Ροδόπης! Οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τους εντόπισαν μόλις είχαν αντλήσει 45 λίτρα πετρέλαιο από ένα τρακτέρ και προσπαθούσαν να «ρουφήξουν» το περιεχόμενο από το ντεπόζιτο ενός άλλου.
Ο ένας από τους νεαρούς κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται, αλλά ο 19χρονος συνεργός του συνελήφθη και στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν τρία πλαστικά δοχεία με τα κλεμμένα καύσιμα τα οποία αποδόθηκαν στο δικαιούχο τους.
Πηγή – Protothema.gr
Μπορεί επίσης να σας αρέσει