Άρωμα γυναίκας σε ΣΤΕ και Άρειο Πάγο


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020, 12:08

Σε εξέλιξη βρίσκεται, από τις 11:00 το πρωί, σύμφωνα με το πρόγραμμα, η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης και τα θέματα που θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης είναι η παρουσίαση νομοθετικών πρωτοβουλιών του Υπουργείου Οικονομικών για την ενσωμάτωση φορολογικών οδηγιών, η παρουσίαση νομοθετικών πρωτοβουλιών του Υπουργείου Υγείας, όπως η κύρωση των από 23.6.2020 επιμέρους συμβάσεων δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του κοινωφελούς ιδρύματος «Σταύρος Σ. Νιάρχος» για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας και η ίδρυση του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία Α.Ε.

Επίσης θα παρουσιαστεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας 2019/904 του ευρωκοινοβουλίου και του συμβουλίου της 5ης Ιουνίου 2019 σχετικά με τη μείωση των επιπτώσεων ορισμένων πλαστικών προϊόντων στο περιβάλλον, η παρουσίαση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού του αθλητικού νομοσχεδίου.

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να ξεχωρίσει η εισήγηση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με την επιλογή δικαστικών λειτουργών για την πλήρωση των θέσεων: α) Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, β) Προέδρου του Αρείου Πάγου, γ) πέντε αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, αλλά και την πλήρωση μιας θέσης αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων θα βρεθούν δύο γυναίκες. Η Μαίρη Σαρπ, αντιπρόεδρος για χρόνια στο ΣτΕ, θα γίνει πρόεδρος, ενώ για τον Αρειο Πάγο ο υπουργός Δικαιοσύνης θα προτείνει για πρόεδρο την Αγγελική Αλειφεροπούλου.

Η Αγγελική Αλειφεροπούλου

Η Μαίρη Σαρπ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020, 12:17

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει