Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Έκθεση εικαστικών έργων: «Όταν ο λύκος δεν ειναι εδώ…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΒΑΣΔΕΚΕΙΟ,
φιλοξενεί 16 καλλιτέχνες του Εικαστικού Συλλόγου Βόλου, σε μια έκθεση εικαστικών αφιερωμένη στους μύθους και τα παραμύθια, με τίτλο:

«Όταν ο λύκος δεν ειναι εδώ….»

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΒΑΣΔΕΚΕΙΟ, σε συνεργασία με τον Εικαστικό Σύλλογο Βόλου διοργανώνει μια έκθεση εικαστικών έργων αφιερωμένη στους μύθους και τα παραμύθια, με τίτλο «Όταν ο λύκος δεν ειναι εδώ…».

Η υλοποίηση μιας τέτοιας ιδέας από την ομάδα καλλιτεχνών του Εικαστικού Συλλόγου Βόλου σε ένα χώρο που απευθύνεται σε παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας δίνει μια ξεχωριστή ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν από κοντά διάφορες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης, καθώς και τους ίδιους τους δημιουργούς της. Κυρίως όμως, φανερώνει τη δύναμη της τέχνης που μπορεί να «συνομιλήσει» με ένα τόσο ιδιαίτερο κοινό.

Στην έκθεση θα συμμετέχουν οι:

Γιακμογλίδου Νεκταρία
Δουλκέρογλου Μαργαρίτα
Κασσαβέτη Κατερίνα
Λάσκος Σταμάτης
Μιναρετζόπουλος Ιωακείμ
Ντάτσιου Κερασία
Παπαδοπούλου Καλυψώ
Παπαιωάννου Κλειώ – Αναστασία
Πάσχου Ισιδώρα
Ποδιάς Νικόλαος
Σαμαρά Κατερίνα
Σκυργιάννη Έρη
Τερλίδου Ιωάννα
Τσόλη Κωνσταντίνα
Χατζηνικολάου Μαρία – Ανδρομάχη
Ψύχα Εμμανουέλα

Η έκθεση αυτή, που πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, συνδυάζοντας την παιδική λογοτεχνία με τις εικαστικές τέχνες,
Το ΚΔΑΠ Βασδέκειο σαν χώρος που συνδιάζει την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία μέσα από την τέχνη δίνει πάντα έναν εικαστικό – καλλιτεχνικό προσανατολισμό σε όλα του τα προγράμματα, υιοθετεί την άποψη ότι η τέχνη, σε όλες τις μορφές της, ανοίγει καινούριους δρόμους και ορίζοντες για τα παιδική γνωστική, συναισθηματική και κοινωνική ολοκλήρωση.

Τις μέρες αυτές τα παιδιά θα απολαύσουν αυτό το παιχνίδι εικόνων και λέξεων, φτιάχνοντας το δικό τους μαγικό κόσμο.

Η έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Κ.Δ.Α.Π. ΒΑΣΔΕΚΕΙΟΥ, θα εγκαινιασθεί τη Δεύτερα 1 Απριλίου 2013 στις 7.30μ.μ. και θα διαρκέσει έως τις 26 Απριλίου. Ώρες επίσκεψης για το κοινό από 9.00 π.μ. έως 9.00 μ.μ. εκτός Σάββατου και Κυριακής.

Το ΚΔΑΠ Βασδέκειο λειτουργεί στη Νέα Ιωνία από το 2010 και είναι δυναμικότητας 125 παιδιών αλλά οι ανάγκες επέβαλλαν να συμπεριληφθούν και επιπλέον παιδιά, με αποτέλεσμα σήμερα να εξυπηρετεί σχεδόν 150 παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών.

Το πρόγραμμα του ΚΔΑΠ έχει κυρίως εικαστικό προσανατολισμό χωρίς να αποκλείονται όμως δράσεις που αφορούν το περιβάλλον και τον αθλητισμό. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με εκδηλώσεις και σεμινάρια για γονείς και παιδιά, προβολές, εκπαιδευτικές εκδρομές κ.α. αξιοποιεί τους χώρους του όχι μόνο για τη φιλοξενία των παιδιών, αλλά και για πρωτοπόρες δράσεις όπως αυτή η έκθεση του Εικαστικού Συλλόγου Βόλου.

Το πρόγραμμα των Κ.Δ.Α.Π. συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελληνική Πολιτεία στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007-2013. Ο τελικός δικαιούχος της δράσης είναι η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κάνεις να απευθυνθεί στα τηλέφωνα 2421 0 91113 και 91114 ή να επισκεφθεί το κέντρο στη διεύθυνση Μυτιλήνης και Χαλκηδόνος στη Νέα Ιωνία.

afisaki_prnt.jpg

Μπορεί επίσης να σας αρέσει