Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Έκοβαν το ρεύμα και άδειαζαν σπίτια

Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε ρημάξει σπίτια στα βόρεια προάστια

Στη σύλληψη δύο Ρομά, ηλικίας 20 και 25 ετών, προχώρησε η αστυνομία στα Άνω Λιόσια, ενώ αναζητά τους δύο συνεργούς τους για ληστείες που έκαναν σε σπίτια ηλικιωμένων στα βόρεια προάστια.

Οι δράστες έκοβαν το ρεύμα στα σπίτια που διάλεγαν, αφαιρώντας τις ασφάλειες από τους εξωτερικούς μετρητές της Δ.Ε.Η. Στη συνέχεια επιτίθεντο αιφνιδιαστικά στους ενοίκους, κυρίως ηλικιωμένους, οι οποίοι έβγαιναν από τα σπίτια τους για να ελέγξουν τη βλάβη, και αφού τους χτυπούσαν, έμπαιναν στο σπίτι και άρπαζαν χρήματα, χρυσαφικά και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Μάλιστα σε μία από τις ληστείες, προκάλεσαν πολύ σοβαρά τραύματα στο ηλικιωμένο θύμα τους, το οποίο κατέληξε σε νοσοκομείο.

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη για τη διερεύνηση εμπλοκής τους σε ανάλογα περιστατικά, διαπιστώθηκε ότι έχουν διαπράξει τις παρακάτω ληστείες:

• Το βράδυ της 28.01.2013 αφού προκάλεσαν διακοπή ρεύματος από τον εξωτερικό μετρητή της ΔΕΗ, εισέβαλαν σε μονοκατοικία 89χρονου στην περιοχή του Αμαρουσίου, γρονθοκόπησαν τον ίδιο, την 82χρονη σύζυγό του και έναν γείτονά τους, ηλεκτρολόγο στο επάγγελμα, ο οποίος μετέβη για τη διάγνωση της βλάβης, ερεύνησαν όλους τους χώρους και αφαίρεσαν το ποσό των 150 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα. Σε αυτή την επίθεσή τους οι δράστες, είχαν προκαλέσει τόσο σοβαρά τραύματα στον 89χρονο ηλικιωμένο, ο οποίος αρχικά είχε διακομισθεί στο νοσοκομείο και τελικά, μετά από λίγες ημέρες, κατέληξε.

• Το βράδυ της 08.02.2013 με την ίδια μέθοδο αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε μονοκατοικία 94χρονου, στο Μαρούσι, αλλά έγιναν αντιληπτοί από περίοικους και τράπηκαν σε φυγή.

• Το βράδυ της 07.03.2013 εισέβαλαν σε σούπερ- μάρκετ, στην Πετρούπολη και με την απειλή πιστολιού, αφού δεν βρήκαν χρήματα στα ταμεία του καταστήματος, αφαίρεσαν τελικά τις τσάντες από δύο γυναίκες υπαλλήλους, που περιείχαν 70 ευρώ κ.ά. προσωπικά τους αντικείμενα, ενώ κατά την διαφυγή τους με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο συγκρούστηκαν διαδοχικά με άλλα δύο οχήματα.

Στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. που κατείχε ο 20χρονος, το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν εκδοθεί για ιδίου τύπου όχημα παλαιότερης όμως κατασκευής, στο όνομα του πατέρα του, που βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές. Όπως διαπιστώθηκε το όχημα είναι κλεμμένο και έχει υποστεί παραποίηση. Το συγκεκριμένο όχημα είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες το βράδυ της 28.01.2013, στη ληστεία του ηλικιωμένου ζευγαριού, στο Μαρούσι.

Πηγή – Νewsbeast.gr
Μπορεί επίσης να σας αρέσει