Έλληνες λιμενικοί εμποδίζουν βίαια φουσκωτό με μετανάστες να πλησιάσει τις ακτές


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Μαρτίου 2020, 10:11

Ένα ταχύπλοο του Λιμενικού μαζί με  ένα φουσκωτό πλησιάζουν λέμβο γεμάτη μετανάστες. Το ελληνικό φουσκωτό πλησιάζει τους μετανάστες και ένας λιμενικός με γάντζο επιχειρεί να απομακρύνει το σκάφος των μεταναστών. Κτυπά και έναν μετανάστη με τον γάντζο. Ο άλλος Έλληνας λιμενικός έχει ήδη τραβήξει το πιστόλι του. Πυροβολεί στον αέρα για εκφοβισμό. Το ταχύπλοο του Λιμενικού πλησιάζει και αυτό το φουσκωτό με τους μετανάστες. Ένας από το πλήρωμα με έναν μακρύ γάντζο αυτή τη φορά επιχειρεί όχι μόνον να απομακρύνει το πλεούμενο με τους μετανάστες, αλλά κάποια στιγμή και να το τρυπήσει.

Δείτε το video:

 

Το βίντεο αυτό έχει προφανώς αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει κάνει τον γύρο του κόσμου. Από τη μία στιγμή στην άλλη η Ελλάδα, που αντιστέκεται στον Έβρο για να εμποδίσει την είσοδο σε χιλιάδες μετανάστες που οργανωμένα και καθοδηγούμενα καταφθάνουν από την Τουρκία, χάνει το δίκιο της από ένα βίντεο το οποίο δείχνει τη σκληρότητα με την οποία συμπεριφέρεται το Ελληνικό Λιμενικό στη θάλασσα.

Αυτό το βίντεο, καθώς και ορισμένα άλλα με την ίδια θεματογραφία ανάγκασαν τον ΟΗΕ να παρέμβει και να θυμίσει πως υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες συμπεριφοράς απέναντι σε μετανάστες και πρόσφυγες.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Μαρτίου 2020, 10:21

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει