Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Έμαθαν το δράστη μετά τριάμισι χρόνια!

Χρειάστηκαν σχεδόν τριάμισι χρόνια για να ανακαλύψουν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Σερρών τα στοιχεία ταυτότητα του διαρρήκτη που είχε χτυπήσει το σπίτι ενός 35χρονου στην πόλη των Σερρών, αλλά δεν κατάφεραν βέβαια να τον εντοπίσουν αφού έχει εξαφανιστεί!

Η διάρρηξη στο διαμέρισμα είχε γίνει στις 16 Νοεμβρίου του 2009 και ο δράστης είχε αρπάξει διάφορα χρυσαφικά συνολικής αξίας 10.000 ευρώ. Όλο αυτό το διάστημα, οι αστυνομικοί δεν έπαψαν να ερευνούν και τελικά οι πληροφορίες και τα στοιχεία που συγκέντρωσαν τους οδήγησαν σε έναν 28χρονο Γεωργιανό. Παρά τις έρευνες, όμως, δεν μπόρεσαν να τον βρουν κι έτσι σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Δυο φορές είχε διαρρήξει μέσα σε λίγες μέρες το σπίτι μιας 61χρονης Βουλγάρας στη Φλώρινα, ένας 54χρονος Έλληνας! Στην πρώτη περίπτωση της είχε κλέψει μια κάρτα ανάληψης χρημάτων, αλλά δεν μπόρεσε να βρει το ΡΙΝ για να αδειάσει το λογαριασμό της και… επέστρεψε για να πάρει το βιβλιάριο καταθέσεων της αλλοδαπή! Μαζί με αυτό, άρπαξε και τα κοσμήματά της. Ωστόσο το θύμα τον είδε και τον κατήγγειλε στην Ασφάλεια, άνδρες της οποίας συνέλαβαν τον δράστη και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Ένα κατάστημα ψιλικών στην Κόρινθο προσπάθησαν να διαρρήξουν τρεις Έλληνες ηλικίας 36, 32 και 36 χρόνων, αλλά δεν τα κατάφεραν. Κατά τη διαφυγή τους, μάλιστα, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ασφαλείας, συνελήφθησαν και στην κατοχή τους κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία. Οι δράστες ανακρίνονται για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες διαρρήξεις και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.

Πηγή – Protothema.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει