Ένας 12χρονος σώθηκε από τη φωτιά επειδή ήξερε να οδηγεί


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019, 11:35

Ένας 12χρονος στην Αυστραλία μαζί με τον σκύλο του γλίτωσαν από την φωτιά που είχε περικυκλώσει την αγροικία όπου ζούσε η οικογένειά του αρπάζοντας τα κλειδιά του ημιφορτηγού του αδελφού του και οδηγώντας με ασφάλεια.

Ο Λούκας Στάροκ ήταν μόνος του στο σπίτι την Κυριακή καθώς ο πατέρας και ο αδελφός του είχαν μεταβεί στο Μογκάμπερ, 128 χλμ βορειοδυτικά του Περθ, στη δυτική Αυστραλία, όταν η φωτιά πλησίασε το σπίτι.

Συνειδητοποιώντας ότι η φωτιά πλησίαζε απειλητικά και ότι δεν θα προλάβαινε να φτάσει στο σημείο συνάντησης που του είχε ορίσει ο πατέρας του, ο μικρός πήρε τον σκύλο της οικογένειας και τα κλειδιά του ημιφορτηγού του αδελφού του, είπε η αστυνομία.

Οι άνδρες της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών βρήκαν τον μικρό με τον σκύλο μέσα στο σταματημένο στην άκρη του δρόμου ημιφορτηγό σώους και αβλαβείς.

«Ήταν υπέροχο που ήξερε να οδηγεί για να φύγει από εκεί. Είναι φανταστικό που τον βρήκαμε και τον απομακρύναμε από τον κίνδυνο», δήλωσε ο αρχιφύλακας Μάικλ Ντέιλι στο δίκτυο ABC.

Ο Άιβαν Στάρακ, ο πατέρας του Λούκας, δήλωσε ότι έμαθε στον γιο του να οδηγεί όταν ήταν επτά ετών.

«Τον μάθαμε να οδηγεί από τα επτά του για περιπτώσεις όπως αυτή και είμαι πολύ περήφανος που έκανε ακριβώς αυτό που τον μάθαμε», δήλωσε στο ABC ο Άιβαν Στάροκ.

Ο Λούκας Στάροκ είναι ένας από τους χιλιάδες Αυστραλούς που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εν μέσω της εθνικής κρίσης με τις δασικές πυρκαγιές. Έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής, περισσότερα από 680 σπίτια έχουν καταστραφεί και σχεδόν 1,2 εκατομμύρια εκτάρια δασικών εκτάσεων έχουν απανθρακωθεί, ενώ οι συνθήκες αναμένεται να επιδεινωθούν αυτή την εβδομάδα.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019, 11:35Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει