Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα νονών της Κρήτης στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ.

Κύκλωμα “μπράβων” στη Κρήτη εκβιάζουν με τις πλάτες μεγάλων ονομάτων της εξουσίας! Δείτε αποκλειστικά στο StreetPress.gr την επιστολή του επιχειρηματία που συγκλονίζει!

Ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα εκβιαστών και “μπράβων” στην Κρήτη, φαίνεται πως έχει βάλει στο στόχαστρο το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ασφάλεια έχει εντοπίσει μέλη της μεγαλύτερης μαφίας που δρούνε στο Ηράκλειο, τη Χερσόνησο και τα Μάλια.
Στα πλαίσια της δημοσιογραφικής έρευνας που κάνουμε εδώ και ένα μήνα περίπου, αναφορικά με την εγκληματικότητα που δρα στη Κρήτη, διαπιστώσαμε ότι το πρόβλημα δεν έγκειται μόνο στις παραπάνω περιοχές. Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει και στα σύνορα Ρεθύμνου με τα Χανιά, όπου υπάρχει το λεγόμενο “άβατο” . Στόματα ερμητικά κλειστά από το φόβο να μην βρεθούν νεκροί όπως οι ίδιοι λένε και τα χέρια της αστυνομίας δεμένα, μπροστά στους “επώνυμους” του νησιού που έχουν έντονο ποινικό παρελθόν, διασυνδέσεις με “βαριά” ονόματα της πολιτικής, αλλά και έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα.
Η πολύμηνη παρακολούθηση και η καταγραφή πολλών τηλεφωνικών συνομιλιών έχουν βοηθήσει αρκετά το έργο των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, που προγραμματίζουν μεγάλη επιχείρηση σε συνεργασία με δυνάμεις των ΕΚΑΜ από την Αθήνα, προκειμένου να εξαρθρωθεί και να χτυπηθεί το μαφιόζικο δίκτυο που δρα εδώ και χρόνια στη Κρήτη.
Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται νεαρός επιχειρηματίας (μεγάλο όνομα στο νησί) , που τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται έντονα στην περιοχή του Ηρακλείου και όχι μόνο.
Οι παράνομες δραστηριότητες του κυκλώματος αφορούν το λαθρεμπόριο όλων των ειδών, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εκβιασμούς, σωματικές βλάβες και δεν σταματούν μόνο εκεί.
Η αστυνομία έχει παγιδεύσει αρκετά κινητά τηλέφωνα και από τις πληροφορίες που έχει λάβει μέσα από αυτά, έχει δρομολογήσει τη “μεγάλη επιχείρηση εξόντωσης” του κυκλώματος.
Οι απειλές του εν λόγω κυκλώματος σε επιχειρηματίες της περιοχής αλλά και έξω από αυτήν έδιναν και έπαιρναν. Εμείς έχουμε στα χέρια μας μια επιστολή επιχειρηματία που δραστηριοποιείται εκτός Ηρακλείου και ο ίδιος φοβάται ότι θα βρεθεί νεκρός, μετά την εκτέλεση του πατέρα του και τον “περίεργο” θάνατο της αδερφής του.
Για ευνόητους λόγους έχουμε καλύψει τόσο το πρόσωπο του επιχειρηματία όσο και τα ονόματα που αναφέρει στην επιστολή του, αφού πρόκειται για “βαριά” πολιτικά ονόματα. Πρόκειται για μια ιστορία που πραγματικά μας συγκλόνισε και την διερευνούμε εδώ και πάρα πολύ καιρό. Οι πληροφορίες που έχουμε συλλέξει είναι πάρα πολλές.
Σας παραθέτουμε προς το παρόν την επιστολή του επιχειρηματία ( διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο παραδοσιακά εστιατόρια που έχει λάβει αρκετά βραβεία) έτσι όπως ο ίδιος θέλησε να μας τη στείλει:
Η επιχείρηση της αστυνομίας αρχικά προγραμματιζόταν να γίνει αυτές τις μέρες, τελικά ωστόσο φαίνεται ότι παρατείνεται για μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου, και αυτό λόγω ΔΕΘ, αφού το ενδιαφέρον των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ είναι εστιασμένο στη συμπρωτεύουσα και μεγάλο μέρος των αστυνομικών δυνάμεων θα βρίσκεται εκεί.
πηγή: StreetPress.gr
Μπορεί επίσης να σας αρέσει