Ένα από τα χειρότερα κινέζικα αυτοκίνητα ήρθε στην ΕυρώπηΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021, 09:01

Είναι απορίας άξιο πως πωλείται σε ευρωπαϊκή χώρα και μάλιστα σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο ισχυρές. Ο προδιαγραφές του ασφαλείας είναι μηδαμινές, ωστόσο, στη Γερμανία έλαβε την έγκριση για διάθεση, με την τιμή του να ορίζεται στα 10.390 ευρώ.

Η γερμανική λέσχη ADAC πήρε το Suda SA01 προκειμένου να διαπιστώσει κατά ποσό το κινεζικό ηλεκτρικό μοντέλο είναι ασφαλές για οδηγό και επιβάτες. Τα αποτελέσματα από τα crash test ήταν απογοητευτικά.

Το Suda δεν φέρει ούτε τα βασικά στον εξοπλισμό του, δηλαδή σύστημα ευστάθειας ESP και αερόσακους. Σε μετωπική πρόσκρουση με ταχύτητα 64 χλμ./ώρα, οδηγός και συνοδηγός έχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να τραυματιστούν σοβαρά, όπως απεφάνθη ο έγκριτος οργανισμός.

Το πλαίσιο παραμορφώθηκε και η πόρτα του οδηγού κόλλησε. Επίσης, δεν υπάρχει προστατευτικός διακόπτης ώστε οι διασώστες να απενεργοποιήσουν το σύστημα υψηλής τάσης του αυτοκινήτου.

Η μπαταρία από την άλλη άντεξε τις πιέσεις που ασκήθηκαν, αλλά σε πρόσκρουση με περισσότερα χιλιόμετρα κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί.

 


Πηγή: ADAC

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021, 09:01Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει