Έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020, 15:21

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές της Σλοβενίας, έπειτα από την ανακοίνωση έξι επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στη χώρα, σε διάστημα μόλις λίγων ωρών.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, τρεις από το σύνολο των έξι ασθενών, είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στο Μαρόκο και επέστρεψαν στη Σλοβενία με αεροπορική πτήση από το αεροδρόμιο της Βενετίας, στις 29 Φεβρουαρίου. Άλλοι δύο ασθενείς, ένας άνδρας και μία γυναίκα είχαν ταξιδέψει τον περασμένο μήνα στην Ιταλία από όπου και πιθανολογείται ότι νόσησαν, δήλωσε η διευθύντρια του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, Νίνα Πίρνατ.

Όλοι οι ασθενείς νοσηλεύονται σε απομονωμένους θαλάμους και έχουν ήπια συμπτώματα. Περισσότερα από 430 άτομα εξετάστηκαν σε διάρκεια μίας ημέρας και ελήφθησαν δείγματα για να διαπιστωθεί εάν είναι θετικοί στο νέο κορωνοϊό, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Στο μεταξύ, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο της Σλοβενίας (GZS) ανακοίνωσε ότι η κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο σχετικά με τον κορωνοϊό θα έχει επιπτώσεις στην παραγωγή των επιχειρήσεων και στα μεγέθη τους.

Σλοβενικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, των υπηρεσιών, του λιανεμπορίου έχουν ήδη αναφέρει προβλήματα στη λειτουργία τους και ακυρώσεις παραγγελιών/κρατήσεων. Ορισμένα τουριστικά πρακτορεία της Σλοβενίας “είδαν” σημαντική μείωση της δραστηριότητάς τους λόγω του νέου κορωνοϊού.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι το υπουργείο Εργασίας έχει επεξεργαστεί σχέδιο επιχορήγησης των επιχειρήσεων, των οποίων η παραγωγή πλήττεται από τον κορωνοϊό.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020, 15:21

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει