Έργα καθαρισμού στα λιμάνια Σκοπέλου και Λουτρακίου

Υπέγραψε τις συμβάσεις ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία τους

Υπεγράφησαν από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό οι συμβάσεις των δύο έργων που αφορούν τον καθαρισμό των λιμανιών Λουτρακίου και Σκοπέλου, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του νησιού.

Τα έργα αφορούν στο μερικό καθαρισμό των δυο λιμένων, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί το βάθος που προέβλεπε η μελέτη κατασκευής τους και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των λιμενικών υποδομών.

Αναλυτικά οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι:

Εργασίες εκσκαφής πυθμένα θαλάσσης σε έδαφος γαιώδες σε θέσεις που θα υποδειχθούν επί τόπου από την Υπηρεσία και το Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου έχοντας υπόψη το υδρογραφικό διάγραμμα του λιμένος.

Για την εκσκαφή θα παρθούν διατομές του πυθμένα ανά 15,00μ τουλάχιστον προ και μετά τις εργασίες. Η απόρριψη των βυθοκορημάτων θα γίνει σε βάθος θαλάσσης μεγαλύτερο των πενήντα (-50,00) μέτρων σε θέσεις που θα εγκριθούν αρμόδια και σε διασπορά , ώστε η συντελούμενη πρόσχωση να μη μειώνει το βάθος στις θέσεις απορρίψεως πέραν των τριών (3,00) μέτρων.

Για το έργο «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ» προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, ανάδοχος αναδείχτηκε η εταιρεία «Μέμτσας Γεράσιμος», ενώ για το έργο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ» προϋπολογισμού 57.000 ευρώ η εταιρεία «Γ. ΤΣΑΛΑΠΟΡΤΑΣ ΑΤΕ Δ.Τ. ΑΚΤΙΣ ΑΤΕ».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει