Έρευνα της UEFA για τα ρατσιστικά συνθήματα στη ΣόφιαΗ UEFA άνοιξε φάκελο έρευνας σχετικά με τα επαναλαμβανόμενα ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν χθες το βράδυ στη Σόφια, με συνέπεια την διακοπή δύο φορές του αγώνα Βουλγαρίας-Αγγλίας (0-6) για τα προκριματικά του Euro 2020.

O πρόεδρος της Αγγλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Γκρεγκ Κλαρκ, που χαρακτήρισε αυτό που συνέβη στο στάδιο Λέφσκι «ντροπιαστικό και φρικτό», επιβεβαίωσε την έναρξη της έρευνας από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

«Μίλησα με τους εκπροσώπους της UEFA τόσο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού όσο και κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, αλλά και στο τέλος. Μου είπαν ότι θα διεξαχθούν έρευνες ώστε να αξιολογηθούν σωστά οι φοβερές αυτές σκηνές τρομερού ρατσισμού», είπε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ η τηλεοπτική παραγωγή της μετάδοσης του αγώνα μεταξύ Γαλλίας-Τουρκίας (1-1), ανέφερε σήμερα σε σχετική τους ανακοίνωση, ότι απέφυγαν να δείξουν εικόνες από τον στρατιωτικό χαιρετισμό των Τούρκων διεθνών, ακολουθώντας τους κανονισμούς και τις οδηγίες της UEFA.

Να σημειωθεί ότι καμία από αυτές τις εικόνες δεν προβλήθηκε στην τηλεόραση, παρόλο οι φωτογραφίες εξαπλώθηκαν γρήγορα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019, 13:38

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει