Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Έρχεται και το «τσιγαρόσημο» στα κέντρα διασκέδασης

Μπορεί η απαγόρευση του καπνίσματος να έμεινε τελικά στα χαρτιά, αλλά η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εισπράξει χρήμα από τα μεγάλα κέντρα διασκέδασης τα οποία διατηρούν χώρους καπνιζόντων, επιβάλλοντας ειδικό τέλος αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση, το «τσιγαρόσημο» θα επιβληθεί στα κέντρα διασκέδασης που είναι άνω των 300 τ.μ. και έχουν ζωντανή μουσική. Θα έχει ισχύ για ένα χρόνο ενω οι χώροι καπνιζόντων δεν θα μπορούν να ξεπερνούν το μισό εμβαδόν των καταστημάτων.

Στο υπουργείο Οικονομικών, περιμένουν από το μέτρο αυτό έσοδα 40 εκατομμυρίων ευρώ, αφού για ένα κατάστημα 301 τ.μ. θα φτάνει τις 30.100 ευρώ.

Σύμφωνα με το «Eθνος» η απόφαση προβλέπει τα εξης για τους χώρους καπνιζόντων:

– Να έχουν μέγιστο εμβαδόν το μισό του συνολικού εμβαδού του καταστήματος και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται και όλοι οι κύριοι και βοηθητικοί χώροι του καταστήματος.

– Να διακρίνονται σαφώς από τους χώρους των μη καπνιζόντων με ειδική σήμανση.

Η υποβολή της αίτησης θα μπορεί να γίνεται είτε ηλεκτρονικά με την καταβολή του τέλους στις τράπεζες είτε αυτοπροσώπως στις αρμόδιες ΔΟΥ. Θα ισχύει για έναν χρόνο και θα ανανεώνεται αμέσως μετά την λήξη της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει