Έρχονται πολλά νέα προγράμματα της Αναπτυξιακής Τράπεζας


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2020, 13:05

«Έχουμε να ανακοινώσουμε, από σήμερα και τις επόμενες μέρες, πολλά νέα προγράμματα της Αναπτυξιακής Τράπεζας» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι σήμερα μεταφέρθηκε το νέο ποσό των 3,5 δισ. ευρώ στο Ταμείο Εγγυοδοσίας και όπως είπε «ξεκινάμε τη δεύτερη φάση, όπου τώρα θα έχει μεγαλύτερο ποσό για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και λιγότερο για τις πολύ μεγάλες. ‘Αρα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πάρουν περίπου άλλα 3 δισεκατομμύρια σε δάνεια εγγυημένα από το ελληνικό δημόσιο».

«Με τα νέα χρήματα, συνέχισε ο ίδιος γεμίζει πάλι ο κουμπαράς ώστε εκείνοι των οποίων το δάνειό τους εγκρίθηκε από την τράπεζα να μπορούν να πάνε να το εκταμιεύσουν».

Για τα στοιχεία του β΄ τριμήνου του έτους ο υπουργός σημείωσε ότι «η πρόβλεψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα για το β’ τρίμηνο ήταν αρχικά -25%. Το -25% της πρόβλεψης τελικά το κάναμε στην πράξη -15%. Αυτές οι 10 μονάδες είναι τα κυβερνητικά μέτρα».

 Ο ίδιος πρόσθεσε ότι: «Όλος ο Απρίλιος ήταν με καραντίνα και απαγόρευση κυκλοφορίας. Λέτε με απαγόρευση κυκλοφορίας η οικονομία να ανθίζει; Όταν λαμβάναμε τα μέτρα και κλείναμε τα καταστήματα, δεν καταλαβαίναμε ότι αυτό θα είναι ύφεση; Τα κλείναμε και λέγαμε ότι θα έχουμε ανάπτυξη; Ήταν απολύτως βέβαιο ότι το β’ τρίμηνο θα έχει πολύ μεγάλη ύφεση».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2020, 13:05

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει