Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Έσωσαν τη συμμαθήτριά τους που κατέρρευσε στο σχολείοΑίσιο τέλος είχε η περίπτωση απώλειας αισθήσεων την Τρίτη από μια 16χρονη μαθήτρια του ΕΠΑΛ Νέων Μουδανιών.

Η 16χρονη Γεωργία έχασε τις αισθήσεις της ωστόσο οι δύο συμμαθήτριες της που βρισκόταν μαζί της, η 15χρονη Γεωργία και η 17χρονη Δήμητρα δεν πανικοβλήθηκαν.

Γνωρίζοντας πώς να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες μέσα από το πρόγραμμα Kids Save Lives, αναγνώρισαν γρήγορα ότι δεν αντιδράει, αναγνώρισαν πως αναπνέει , την έβαλαν σε θέση ανάνηψης και σε συνεργασία με τον διευθυντή του σχολείου κλήθηκε το 166 και με λήψη ζωτικών σημείων αναγνωρίστηκε πως η αιτία της λιποθυμίας ήταν η υπόταση.

Μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο από την Κασσάνδρα Χαλκιδικής, η Γεωργία είχε συνέλθει πλήρως και αντί να υπάρχει πανικός, υπήρχε μια πολύ χαλαρή και ευδιάθετη ατμόσφαιρα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΕΠΑΛ Νέων Μουδανιών συμμετείχε στο εθνικό πρόγραμμα KIDS SAVE LIVES χάρη στην πρόσκληση του Διευθυντή, με τα συγκεκριμένα κορίτσια να συμμετέχουν στην θεωρητική και πρακτική εξάσκηση αυτών των δεξιοτήτων (όπως 18.000 ακόμη μαθητές σε ολόκληρη την Χώρα) που τις εκτέλεσαν με ακρίβεια όταν χρειάστηκε σήμερα.

Το ΕΠΑΛ Νέων Μουδανιών σύντομα θα περάσει στο επόμενο στάδιο, της πιστοποίησης των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και την τοποθέτηση ενός απινιδωτή στην είσοδο του σχολείου και θα γίνει το 18ο σχολείο με απινιδωτή στη χώρα.

Σύντομα το υπουργείο Παιδείας θα στείλει στα σχολεία όλης της Χώρας μια εγκύκλιο με την ονομασία KIDS SAVE LIVES, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας [ΕΕΕΠΦ] και του Ανθρωπιστικού Οργανισμού KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές και προσφέρεται δωρεάν στα σχολεία όλης της Χώρας.

Πηγή: thessnews


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018, 05:01

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει