Έτοιμος για τη σέντρα ο ακραίος καπιταλισμόςΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Απριλίου 2021, 00:26

Γιώργος Αρκουλής

Δεν μας τα λένε καλά οι διάφοροι εκτιμητές της νέας κατάστασης που πάει να δημιουργηθεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Από τη μια «χάος», από την άλλη «εμφύλιος»… Άντε καλά!  Κάπου μπαίνει και η άποψη των οπαδών, οι οποίοι ενοχλούνται με την προϋπόθεση ότι οι ομάδες τους θυσιάζουν τα πάντα (φανέλα, ιερά, όσια και λοιπά γραφικά) στον βωμό του υπερβολικού κέρδους, αλλά η φωνή τους εξαντλείται με ανάρτηση πανό ή κάποιων διαμαρτυριών μέσω των διαύλων  της δωρεάν κοινωνικής δικτύωσης.

 Και επειδή δεν πρέπει να καταπίνουμε αμάσητο το κουτόχορτο που μας ταϊζει η πληροφόρηση (δηλαδή η προπαγάνδα), ας ρίξουμε μια ματιά στον πρώτο –και προφανώς βασικότερο- χορηγό των «12» που ηγούνται της επιχείρησης από Αγγλία, Ισπανία και Ιταλία: Δεν είναι άλλος από τον διάσημο χρηματοπιστωτικό οίκο JP Morgan, δηλαδή τον μεγαλύτερο τοκογλύφο του πλανήτη, που φροντίζει για την περαιτέρω αύξηση της περιουσίας των βαθύπλουτων σε βάρος της πλέμπας των πολλών.

Πρόκειται για απόφαση ακραίου καπιταλισμού στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο με μοναδικό στόχος το κέρδος. Να τω πω και αλλιώς: Όταν γεμίσει το μεγάλο τραπέζι με τα εκλεκτά εδέσματα, οι πλούσιοι φαγάδες δεν θέλουν δίπλα τους τίποτα νηστικούς φουκαράδες που θα γυαλίζει  το μάτι τους…

Στο μεταξύ,  μη νομιστεί ότι οι σούπερ σταρ του αθλήματος θα γυρίσουν την πλάτη στον διαχωρισμό της ήρας από το στάρι. Βλέπετε «το χρήμα είναι γλυκό» και το πολύ χρήμα ακόμη γλυκύτερο, άσχετα αν ο εισπράττων θα βρεθεί κάποια στιγμή μπροστά στο ερώτημα: «άραγε θα προλάβω να τα ξοδέψω;»

Κατά τα άλλα, συγχαρητήρια –κατ’ αρχήν- στην Γερμανία και στην Γαλλία, οι πλούσιες ομάδες των οποίων φαίνεται πως –προς το παρόν;- δεν θέλουν να μπλέξουν. Κι’ ας έμαθαν, ήδη, ότι οι μετοχές της Γιουβέντους και της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ ήδη σημειώνουν άνοδο, αφού η «μαρίδα» των μικρομετόχων, μυρίζεται ένα μικρό μεζεδάκι από ό,τι μαγειρεύουν τα αφεντικά τους…


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Απριλίου 2021, 00:29Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει