Έτοιμο το Ρέθυμνο για τη φιλοξενία του μουντιάλ ποδοσφαίρου 6Χ6 τον ΟκτώβριοΤο Ρέθυμνο είναι πανέτοιμο να φιλοξενήσει το μουντιάλ ποδοσφαίρου 6Χ6, το μουντιάλ μίνι ποδοσφαίρου SOCCA World Cup στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν ομάδες από 40 χώρες. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν ομόφωνα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία SOCCA, οι συνδιοργανώτριες αρχές της Κρήτης και οι άνθρωποι της Ελληνικής Οργανωτικής Επιτροπής. Όπως αναφέρθηκε στην επίσημη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε ενόψει της διοργάνωσης, το Ρέθυμνο συγκλόνισε τους πάντες το 2013 με το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μίνι ποδοσφαίρου που φιλοξένησε, και έχει πλέον την εμπειρία και κυρίως τη στήριξη του κόσμου του, για να είναι η πόλη που θα διοργανώσει ένα παγκόσμιο κύπελλο.

Το μουντιάλ ποδοσφαίρου 6Χ6, το μουντιάλ μίνι ποδοσφαίρου SOCCA World Cup, θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 20 Οκτώβρη και σύμφωνα με τον Kρίστοφ Κέχι, Marketing Director & Executive Board member της παγκόσμιας ομοσπονδίας SOCCA, «η Κρήτη έχει μοναδικής ομορφιάς τουριστικές επιλογές. Οι ομάδες θα κατέβουν να αγωνιστούν υπερήφανα στο νησί, στέλνοντας μηνύματα ευ αγωνίζεσθαι και αλληλεγγύης».

Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή, που εκπροσώπησε τη συνδιοργανώτρια Περιφέρεια Κρήτης, στάθηκε μεταξύ άλλων στη σπουδαιότητα του πρωταθλήματος αυτού, τονίζοντας πως «είναι μεγάλης σημασίας, τόσο για το Ρέθυμνο, όσο και για ολόκληρη την Κρήτη, ο ερχομός 39 χωρών απ’ όλο τον κόσμο, προκειμένου να ζήσουν από κοντά τη μαγεία του νησιού και να προβάλουν τις ομορφιές του σε όλα τα σημεία της γης». Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργης Μαρινάκης, αναφέρθηκε στην επικράτηση της υποψηφιότητας του Ρεθύμνου απέναντι στο Ντουμπάι και στην Βαρσοβία και τόνισε ότι «το Ρέθυμνο είναι ένα σημείο αναφοράς πλέον στον παγκόσμιο χάρτη, με το δικό του όνομα». Παράλληλα, κάλεσε όλες τις αρχές και τους κατοίκους της Κρήτης να γεμίσουν την πρότυπη εγκατάσταση χωρητικότητας 4.000 θέσεων και πρόσθεσε ότι η διοργάνωση αυτή συμβαίνει την κατάλληλη περίοδο για την πόλη, προκειμένου να τονώσει έτσι την τουριστική της κίνηση».

Υπερήφανος για το γεγονός ότι το Ρέθυμνο θα αποτελέσει το επίκεντρο του μίνι ποδοσφαίρου μετά το εντυπωσιακά επιτυχημένο πείραμα του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2013, δήλωσε ο Θάνος Παπαδόπουλος, πρόεδρος της ελληνικής οργανωτικής επιτροπής και ταυτόχρονα γενικός διευθυντής της International Socca Federation και αναφέρθηκε επίσης στην τεράστια τηλεοπτική προβολή που θα έχει η Κρήτη εν μέσω 70 τηλεοπτικών δικτύων απ’ όλο τον κόσμο. Κάλεσε δε, όλους τους κατοίκους της Κρήτης να δείξουν και πάλι σε όλη την υφήλιο την ασύγκριτη ατμόσφαιρα που μπορούν να δημιουργήσουν.

Ο καλλιτέχνης Νίκος Καρόκης φιλοτέχνησε το κύπελλο της διοργάνωσης που θα απονέμεται εφεξής στον νικητή του μουντιάλ. Μιλώντας, στάθηκε στη λέξη «νοσταλγία» που τον ενέπνευσε για την κατασκευή του, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία, να γεννήσει το τρόπαιο αυθεντικά συναισθήματα ποδοσφαιρικής ικανοποίησης σε όλους του συμμετέχοντες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2019, 20:21

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει