Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

“Έτρωγαν” τα λύτρα σε διακοπές πολυτελείας

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας, η απαγωγή 67χρονου γιατρού, που είχε γίνει τον Μάιο στην περιοχή Σταμάτας Αττικής. Συνελήφθησαν τέσσερις από τους πέντε δράστες, οι οποίοι είναι Αλβανοί 20, 22, 23 και 28 χρόνων.

Η απαγωγή έγινε το μεσημέρι της 22ας Μαϊου του 2011, ενώ καλλιεργούσε το κτήμα του στη Σταμάτα. Οι δράστες αφού τον χτύπησαν, με την απειλή όπλου τον έβαλαν στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και τον μετέφεραν σε ερημική τοποθεσία, σε δασώδη περιοχή δίπλα σε ρέμα στον Άγιο Μερκούριο, όπου νωρίτερα είχαν διαμορφώσει χώρο και τον κρατούσαν εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της απαγωγής.

Το επόμενο βράδυ, οι δράστες τον εγκατέλειψαν στο σημείο κράτησής του, όπου βρέθηκε από αστυνομικούς και αφού προηγουμένως καταβλήθηκαν από τους οικείους του, ως λύτρα, 1.360.800 ευρώ σε ερημικό σημείο στον Διόνυσο.

Ύστερα από έρευνες της αστυνομίας προέκυψαν τα στοιχεία των δραστών και κατά την αναζήτηση για τη σύλληψή τους, διαπιστώθηκε ότι την επομένη της απελευθέρωσης τού ιατρού, διέφυγαν στην Αλβανία.

Αμέσως, εκδόθηκαν διεθνή εντάλματα σύλληψης και αστυνομικοί μετέβησαν στη γείτονα, όπου σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές κι έπειτα από έρευνες, διαπιστώθηκε ότι στις 8 Ιουλίου οι δράστες αναχώρησαν με πτήση charter από τα Τίρανα με προορισμό την Τουρκία για διακοπές, όπου διέμεναν σε πολυτελέστατο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο στην Ατάλια. Στη συνέχεια, δεν επέστρεψαν στην Αλβανία με τις πτήσεις, που είχαν προγραμματίσει, αλλά συνέχισαν τις διακοπές τους στην Κωνσταντινούπολη, διαμένοντας σε πολυτελή ξενοδοχεία.

Στις 30 Ιουλίου όμως, οι δράστες συνελήφθησαν κοντά στα σύνορα Βουλγαρίας – ΠΓΔΜ, κατά τη διάρκεια ελέγχου, σε ταξί στο οποίο επέβαιναν.

Η διαδικασία έκδοσής τους στην Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει