Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

«Έχουμε υποχρέωση να πάμε την υπόθεση της Siemens μέχρι τέλους»

Με δεύτερη αποχώρηση, αυτή της ΝΔ, σημαδεύτηκε η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για τη Siemens. Είχε προηγηθεί η αποχώρηση του ΛΑΟΣ ενώ ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής τόνισε:

«Έχουμε συγκεκριμένο αίτημα για δύο υπουργούς αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βγήκε πόρισμα όπως έπρεπε. Διαπιστώθηκε ευθύνη και για άλλα πρόσωπα αλλά διαπιστώθηκε και η παραγραφή τους, εξαιτίας του ισχύοντος νομικού πλαισίου. Έχουμε υποχρέωση να πάμε την υπόθεση μέχρι τέλους».

«Όταν θέλουμε να αποκρύπτουμε τότε βάζουμε το επιχείρημα ότι οι υπουργοί είναι οι τελευταίες τρύπες της φλογέρας. Είμαστε σε φάση που διερευνούμε πως θα ζητήσουμε αποζημιώσεις από τη Siemens, είμαστε σε λεπτή φάση. Δεν είναι εύκολο σε μία αγωγή να ικανοποιήσουμε τα αιτήματα μας, ακόμα και για επιβολή προστίμων που είμαστε κοντά», πρόσθεσε και δεσμεύτηκε να εκδικαστούν άμεσα όλες οι παρόμοιες υποθέσεις.

Οι δύο που παραπέμπονται είναι οι μόνοι για τους οποίους δεν έχει επέλθει παραγραφή, παραδέχθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης-που ήταν και πρόεδρος της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής και συντάχθηκε με την άποψη ότι είναι καλύτερη η φανερή ψηφοφορία για ανάληψη πλήρους και εξατομικευμένης ευθύνης από τους βουλευτές.

«Δεν είναι καιρός πλέον να αφήσουμε αλχημείες και συμπεριφορές που δίνουν δικαίωμα στην γνώμη να λέει για κουκούλωμα και τα έχουμε βρει μεταξύ μας; Αν αποδεχθείτε την πρόταση θα αναβιώσουμε μύθο Αισώπου με το λύκο και το αρνί. Δεν πρόκειται να συναινέσουμε κ να συμπράξουμε σε αυτή την παραπομπή», είπε ο βουλευτής της ΝΔ Αναστάσιος Νεράντζης.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης μίλησαν για «κοροϊδία» και «κουκούλωμα».

Οι δύο πρώην υπουργοί παραπέμπονται για το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του δημοσίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει