Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

«Έχουν σχηματιστεί 82 δικογραφίες για 6.500 πρόσωπα»

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει σχηματίσει 82 δικογραφίες που αφορούν 6.500 άτομα σχετικά με την κινητοποίηση των αυτοκινητιστών ταξί, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, αναφερόμενος στη στάση της Αστυνομίας στο μεγάλο ζήτημα των κινητοποιήσεων.

Ο κ. Παπουτσής απευθύνοντας έκκληση να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις τόνισε ιδιαίτερα: «Θέλω να απευθύνω έκκληση εκ μέρους της κυβέρνησης να σταματήσει αυτός ο κλεφτοπόλεμος για ένα θέμα το οποίο είναι καθοριστικής σημασίας για την πορεία της χώρας μας, για την οικονομία μας, ιδιαίτερα τώρα που βρισκόμαστε στο υψηλότερο επίπεδο της τουριστικής περιόδου.

Σεβόμαστε απόλυτα τις διεκδικήσεις κάθε κοινωνικής ομάδας, κάθε επαγγελματικής τάξης. Η κυβέρνηση προσφέρεται για το διάλογο τον οποίο διεξάγει ο αρμόδιος υπουργός, Ι. Ραγκούσης. Από κει και πέρα όμως κανείς δεν έχει το δικαίωμα, κανένας πολίτης, κανένας απεργός, κανένας άλλος ο οποίος για τον οποιονδήποτε λόγο θεωρεί ότι έχει δίκιο, να κλείνει δρόμους, να κλείνει λιμάνια, να κλείνει αεροδρόμια, να εμποδίζει δηλαδή την Ελλάδα να λειτουργήσει, να εμποδίζει την οικονομία να λειτουργήσει και τη χώρα μας να ανακάμψει σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία. Πιστεύω λοιπόν ότι ήρθε η ώρα να επικρατήσει η λογική. Ούτως ή άλλως η κυβέρνηση προετοιμάζει νομοσχέδιο.

Στο πλαίσιο του νομοσχεδίου αυτού θα υπάρξει συζήτηση με όλους τους φορείς, όπως δεσμεύτηκε πολλές φορές ο κ. Ραγκούσης αλλά και ο πρωθυπουργός και ο καθένας μπορεί να εκφράσει τις απόψεις του. Αυτή τη στιγμή όμως, εκείνο που προέχει είναι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να προχωρήσει η Ελλάδα μπροστά.

Ας μη ξεχνάμε δε, ότι ένα από τα στοιχεία τα οποία μείωσαν την αξιοπιστία της χώρας μας, αμαύρωσαν το κύρος της Ελλάδας και δημιούργησαν έντονη κριτική σε διεθνές επίπεδο, είναι το γεγονός ότι για χρόνια πολλά κρατήσαμε κλειστά ορισμένα επαγγέλματα. Ο χρόνος όμως έχει παρέλθει. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο. Τα επαγγέλματα που ήταν κλειστά πρέπει να ανοίξουν, πρέπει να υπάρξουν νέες ευκαιρίες, νέες θέσεις εργασίας και όλοι να επιχειρήσουμε μέσα σε αυτή την καινούργια κατάσταση να διαμορφώσουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον καθένα. Όχι μόνο για το δημόσιο συμφέρον, αλλά και για τον κάθε ένα ξεχωριστά και στη συγκεκριμένη περίπτωση και για τους επαγγελματίες οδηγούς αυτοκινήτων.

Πιστεύω λοιπόν ότι πρέπει να επικρατήσει η σύνεση, η λογική, να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις αμέσως, να προχωρήσει ο διάλογος και να βρούμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο -αυτή τουλάχιστον είναι η πρόθεση της Κυβέρνησης- προκειμένου να περάσουμε στη νέα εποχή με κοινά αποδεκτές λύσεις».

Ως προς τη στάση της Αστυνομίας ο κ.Παπουτσής τόνισε επίσης: «Οι πάντες θα πρέπει να συναισθανθούν το καθήκον και την ευθύνη τους απέναντι στην κοινωνία. Όσον αφορά στην ελληνική αστυνομία, όπως πάντα υπηρετεί το νόμο, εφαρμόζει το νόμο, λειτουργεί στο πλαίσιο της στενής σχέσης και της ευθύνης που έχουν οι εισαγγελικές αρχές, στο πλαίσιο των εντολών των εισαγγελικών αρχών, και όπου υπάρχει παραβίαση του νόμου, αυτή πιστοποιείται και καταγράφεται».

Πηγή – NewsBeast

Μπορεί επίσης να σας αρέσει