«Έχω εντολή να βυθίσω τα τουρκικά πλοία»


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019, 20:17

Αποφασισμένα να μην αφήσουν να προχωρήσει η συμφωνία της Τουρκίας με την «κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης», είναι τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων του Στρατηγού Χαφτάρ, ο οποίος ελέγχει το μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας.

Ενδεικτικό είναι ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Λιβύης Φαράζ Αλ Μαχτάουι, σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Open και τον Alpha, έστειλε το μήνυμα ότι εάν εμφανιστούν τουρκικά ερευνητικά πλοία στα ανοιχτά της Λιβύης, έχει εντολή να τα βυθίσει. «Έχω διαταγή. Αν έρθουν τα ερευνητικά πλοία των Τούρκων, θα έχω μία λύση, να τα βουλιάξω εγώ» ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα υπογράμμισε ότι ο Χαφτάρ θα αντιδράσει στη συμφωνία ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε κατά της «κυβέρνησης εθνικής ενότητας» και του «πρωθυπουργού» Σαράτζ.

«Αυτή τη συμφωνία την έγραψαν οι Τούρκοι και ο Σαράτζ την υπέγραψε. Τα έγραψαν οι Τούρκοι όπως ήθελαν αυτοί. Είναι πάρα πολύ κακή η συμφωνία. (…) Αυτή η συμφωνία που έκαναν οι Τούρκοι με τον Σάρατζ είναι λάθος και θα δημιουργήσει πρόβλημα στην Ελλάδα, την Λιβύη, την Αίγυπτο και την Κύπρο. Ο Σάρατζ είναι Τούρκος, δεν είναι Λίβυος. Ο παππούς του είναι από την Τουρκία γι’ αυτό δεν είχε καμία αντίρρηση σε αυτή τη συμφωνία» υπογράμμισε.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019, 20:32

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει