Έχω πει ψέματα για τα κρούσματα για να μην προκαλέσω πανικόΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021, 09:22

Παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα για τον αριθμό κρουσμάτων προκειμένου να μην τρομοκρατήσει τον κόσμο, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Μακεδονία.

«Έχω πει και ψέματα ώστε να μην τρομοκρατηθεί ο κόσμος. Είχα υπολογίσει ότι θα φτάσουμε τα 25.000 κρούσματα την ημέρα, αλλά είχα πει ότι θα φτάσουμε έως τα 5.000, γιατί ο στόχος μου δεν είναι να σπέρνω πανικό. Ο σκοπός είναι να ενημερώσω τους αρμόδιους για να πάρουμε μέτρα νωρίτερα» είπε. Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη η άβολη στιγμή ήταν «τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου που συζητούσαμε για το 2ο κύμα. Εκεί αν δεν λαμβάναμε μέτρα θα είχαμε φτάσει σε πολλές χιλιάδες κρούσματα».

Η σχέση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο κ. Σαρηγιάννης αποκάλυψε στην εφημερίδα ότι διατηρεί προσωπική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο γνωρίζονται από την Αμερική. «Είμαστε γνωστοί με τον Κυριάκο. Ήτανε στο Stanford και έκανε master όταν ήμουν στο Berkeley. Είναι δύο χρόνια πιο μικρός από μένα. Ήμασταν στον ίδιο σύλλογο ελληνοαμερικανικών επιστημόνων της Καλιφόρνιας. Υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση» είπε και τόνισε ποιες στιγμές τον συμβουλεύεται ο πρωθυπουργός.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021, 09:22Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει