Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Ήθελαν να στήσουν την Ελλάδα!

Ο Μαυροβούνιος διαιτητής Σοτούλοβιτς αποβλήθηκε από το Ευρωμπάσκετ, καθώς συνελήφθη να επηρεάζει υπέρ της χώρας του, τους διαιτητές του αγώνα με την Ελλάδα στην πρώτη φάση της διοργάνωσης! Τι λένε σε ΕΟΚ και Fiba Europe.

Διαιτητές της συνάντησης ήταν ο Γερμανός Ρόμπερτ Λότερμοζερ, ο Πορτογάλος Φερνάντο Ρότσα και ο Σέρβος Μιλιβόιε Γιόβτσιτς. Μάλιστα στο κινητό του βρέθηκαν και μηνύματα που έστειλε στους διαιτητές του αγώνα, στα οποία ανέφερε πως «το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα μας», σε μια προσπάθεια να τους επηρεάσει.

Η FIBA δεν ανακοίνωσε κάτι σχετικά με το θέμα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες ο Μαυροβούνιος διαιτητής αποβλήθηκε από τη διοργάνωση και θα τιμωρηθεί. Ο ίδιος σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί τον εαυτό του, υποστήριξε πως παράγοντας της ΕΟΚ έκανε το ίδιο και μάλιστα κατ’ επανάληψη! Την ίδια ώρα τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ σε παράγοντα της ελληνικής ομάδας για αντίστοιχη προσπάθεια επηρεασμού.

Βέβαια κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από την ελληνική πλευρά, καθώς ουδείς έχει ενημερώσει την αποστολή μας για επιβολή προστίμου.

Ο υπεύθυνος διαιτησίας της FIBA Europe, Αλαν Ρίτσαρτσον, δεν γινόταν να μην τοποθετηθεί επί του θέματος καθώς τις τελευταίες ώρες όλοι στο Βίλνιους μιλούν γι’ αυτό. Ο Ρίτσαρτσον ξεκαθάρισε, λοιπόν, εδώ στο Βίλνιους, πως ο Σουτούλοβιτς δεν αποβλήθηκε, απλά δεν συνεχίζει στο Ευρωμπάσκετ, μαζί με άλλους 10 ρέφερι. Ως είθισται, δηλαδή, σε Ευρωμπάσκετ, δεν παραμένουν όλοι.

Αλλωστε και στην επόμενη φάση θα κοπούν άλλοι 10. Μάλιστα, ο Άγγλος κομισάριος εξήγησε πως εάν είχε συμβεί κάτι τέτοιο θα είχαν έρθει τα πάνω-κάτω στο Ευρωμπάσκετ. «Όλα αυτά είναι βλακείες» ήταν η τοποθέτηση του Ρίτσαρντσον.

Η προπαγάνδα δεν έχει όρια…

Το τρομερό της ιστορίας είναι πως την προπαδάνδα των Τούρκων κατά της χώρας μας συνέχισαν και οι Σκοπιανοί, οι οποίοι αναμεταδίδουν από τη Λιθουανία πως η Ελλάδα προσπάθησε να δωροδοκήσει τους διαιτητές. Και το ότι πρόκειται για προπαγάνδα είναι ξεκάθαρο και από ακόμη ένα στοιχείο. Λένε πως στην ΕΟΚ επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ. Μα είναι δυνατόν να υπήρχε τέτοιο θέμα, έστω και ως υπόνοια, και η Fiba Europe, απλά να έβαζε ένα πρόστιμο 15.000;

πηγή: gazzetta.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει