Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

«Ήθελε να με τσιμεντώσει»

Η συγκλονιστική κατάθεση που έδωσε στις ανακριτικές αρχές η πλούσια Αθηναία που κρατούσε φυλακισμένη ο Χρήστος Παπαδόπουλος και οι συνεργάτες του, βγήκε στο φως της δημοσιότητας. Η 57χρονη περιγράφει με λεπτομέρειες όλες τις ημέρες που έζησε στο σπίτι στη Συκιά, όπου τη φυλάκισαν για να της αποσπάσουν την περιουσία της, απειλώντας την ότι θα την τσιμεντώσουν μέσα σε λάκκο.

Η άτυχη γυναίκα γνώρισε τον Χρήστο Παπαδόπουλο από ένα φίλο του εκλιπόντα συζύγου της. Της παρουσιάστηκε ως δικηγόρος, ο οποίος θα μπορούσε να τη βοηθήσει να λύσει τα προβλήματα που είχε με τα αδέρφια του άντρα της λόγω της περιουσίας που της είχε αφήσει.

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος συναντήθηκε μαζί της δύο, τρεις φορές και αφού κέρδισε την συμπάθειά της, της πάσαρε έναν 50χρονο φίλο του. «Με ρώτησε αν θα μπορούσα να βοηθήσω το φίλο του αυτόν από το Ξυλόκαστρο, αφού όπως μου είπε: «ξέρεις από ψυχολογία και πέρασες το ίδιο πρόβλημα». Εγώ αρνήθηκα, μολονότι είχα σπουδάσει ψυχολογία. Στις 7 Δεκεμβρίου χτυπάει το τηλέφωνό μου και ακούω για πρώτη φορά τη φωνή του. Μου συστήθηκε, μου είπε ότι ήταν από τη Συκιά Κορινθίας και ότι ήταν φίλος του Χρήστου Παπαδόπουλου».

Από εκείνη την ημέρα ήρθαν πολύ κοντά. Έφτασε σε σημείο να μείνει για μια εβδομάδα σε διαμέρισμα που της παραχωρούσε εκείνος στη Συκιά Κορινθίας. Αυτή η εβδομάδα ήταν και η αρχή όλων των κακών. Επειδή δεν είχε πολλά ρούχα μαζί της γύρισε στο σπίτι της με τη συνοδεία του. Το σπίτι ήταν άνω κάτω, τα είχαν πάρει όλα, δεν υπήρχαν ούτε τραπέζι ούτε καρέκλες.

Η γυναίκα είχε στο σπίτι της πολλά και διάφορα κειμήλια όπως σπαθιά, εικόνες, πίνακες, ρολόγια και πολλά άλλα μεγάλης αξίας.

Όπως αναφέρει στην κατάθεσή της εκείνος της είχε πει ότι είχε πάει αρκετές φορές στο σπίτι της στην Αθήνα και πως είχε πάρει πράγματα για να τα πουλήσει χωρίς την έγκρισή της, ενώ έκανε λόγο ακόμα και για πλαστή διαθήκη.

«Του είπα ότι θέλω να με πάει στη γαλλική πρεσβεία για να καταλάβω από την αντίδρασή του αν είμαι εγκλωβισμένη». Τότε η συμπεριφορά του άλλαξε και από κύριος μεταμορφώθηκε σε έναν χυδαιολόγο. Από την ημέρα εκείνη ο 50χρονος την είχε εγκλωβισμένη και δεν την άφηνε νε βγει από το σπίτι του. «Μέχρι της αρχές Μαΐου έμενα με τη θέλησή μου. Από εκεί και πέρα κατάλαβα πως με κρατούσε παράνομα και δεν με άφηνε καν να τηλεφωνήσω».

«Έφερε ακόμα και έναν άγνωστο άντρα για να με τσιμεντώσει. Μου έλεγε ότι δεν θα με σκοτώσει απλώς αλλά θα με βασανίσει με τον τρόπο που αυτός ήθελε».

Σύμφωνα με την «Espresso», στον ανακριτή θα οδηγηθεί σήμερα ο Χρήστος Παπαδόπουλος για να απολογηθεί, ενώ θα δηλώσει πως είναι αθώος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει