«Ήμασταν υπερόπτες και κακομαθημένοι με την Μπάγερν»


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020, 13:47

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο πλαίσιο του αγώνα του Ολυμπιακού με την Εφές στο ΣΕΦ (30/10, 21:00, Novasports 2HD) τόνισε ότι οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται ένταση και συγκέντρωση και επισήμανε ότι στο ματς με την Μπάγερν οι Πειραιώτες ήταν υπερόπτες!

«Στο ματς με την Μπάγερν ήμασταν υπερόπτες, με εισαγωγικά ή χωρίς. Ήμασταν κακομαθημένοι. Σε φάσεις με διεκδικούμενες μπάλες, που καθορίζουν τη μορφή ενός αγώνα, εμείς υστερήσαμε. Δεν έπρεπε να ήμασταν έτσι, γι’ αυτό και χάσαμε. Δεν δικαιολογείσαι να μην είσαι έτοιμος και να εκπλήσσεσαι από πράγματα που συμβαίνουν. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να είσαι συγκεντρωμένος και να παίζεις με ένταση και αθλητικότητα. Η Ευρωλίγκα δεν είναι πλέον του ταλέντου, αλλά οι ομάδες που έχουν ένταση έχουν περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν» τόνισε και πρόσθεσε:

«Όλοι οι προπονητές προσπαθούν να δουλέψουν και να προετοιμάσουν τους παίκτες για το τι έχουν να περιμένουν. Πολλές φορές μπορεί μέσα μας, ανθρώπινα, να σκεφτεί κάποιος ότι, επειδή κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό και δύο δύσκολα ματς εντός, το παιχνίδι το έχουμε στον έλεγχό μας. Θα πρέπει όλοι να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Οι ομάδες έχουν λιγότερα παιχνίδια, δεν έχουν ρυθμό και δεν μπορεί να μην παλεύουμε την κάθε κατοχή».

Για τον αγώνα της Παρασκευής ανέφερε: «Η Εφές είναι ίδια ομάδα με πέρυσι, αν υποθέσουμε ότι θα είναι και ο Λάρκιν. Μια ομάδα με τον ίδιο προπονητή και τους ίδιους παίκτες, που πέρυσι κυριάρχησε, σημαίνει πως θα είναι ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι για μας και θα πρέπει να είμαστε πολύ καλοί σε πολλούς συγκεκριμένους τομείς του παιχνιδιού για να κερδίσουμε. Η Εφές παίζει με πολλούς δημιουργούς και εκτελεστές στην πεντάδα. Αυτό τους έκανε και πέρυσι πάρα πολύ δυσκολοκατάβλητους».

Για το άδειο ΣΕΦ είπε: «Η έλλειψη κόσμου δημιουργεί νέες συνθήκες, που ευνοούν συνήθως τους φιλοξενούμενους. Αυτό αποδεικνύεται και με βάση τα νούμερα. Το θέμα όμως είναι να ασχοληθούμε με το μπάσκετ, γιατί, αν ασχολούμαστε με τον κορωνοϊό ή τον κόσμο, χάνουμε την ουσία».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020, 13:53

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει