Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

«Ήρθε η ώρα να πληρώσουν όσοι κρύβουν τα εισοδήματά τους»

Τους προβληματισμούς του αλλά και την αισιοδοξία του ότι οι αγώνες του ελληνικού λαού μέσα στην οικονομική κρίση θα πιάσουν τόπο εξέφρασε με δηλώσεις ο Κάρολος Παπούλιας κατά την σημερινή δεξίωση για την 37η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις αποφάσεις της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, περιγράφοντάς τις ως «βήμα προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση που έγινε, αν και με μεγάλη καθυστέρηση», ενώ έκανε λόγο για διαρκή και όχι μάταιο αγώνα για τις κατακτήσεις που διεκδίκησε το αντιδικτατορικό κίνημα για «ψωμί, παιδεία, ελευθερία».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε ακόμη στα τραγικά γεγονότα της Νορβηγίας, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του και την αλληλεγγύη του προς τον νορβηγικό λαό.

Παράλληλα, απευθυνόμενος στους πολιτικούς, σημείωσε ότι η οικονομική κρίση έγινε και πολιτική και κάποιοι επιδιώκουν να γίνει και κρίση της ίδιας της Δημοκρατίας, για αυτό τους κάλεσε να μιλούν περισσότερο, να παρεμβαίνουν, να μην αφήνουν, όπως είπε χαρακτηριστικά, όλο τον δημόσιο χώρο σε όσους μιλούν πολύ χωρίς λόγο ή για δικούς τους λόγους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει