Ήταν λεσβία και ορκίστηκε βασιλιάς, όχι βασίλισσαΜε παραμύθια μοιάζουν οι ιστορίες για βασιλιάδες. Σε εποχές, βέβαια, πεπερασμένες, όταν οι γαλαζοαίματοι οι οποίοι καθόντουσαν σε θρόνο ήταν υπόλογοι μονάχα στον Θεό και η εξουσία τους δεν αμφισβητούνταν από κανένα. Σε ποιον, άλλωστε, να δώσει λογαριασμό ο βασιλιάς και για ποιο λόγο; Ήταν επικυρίαρχος στον τόπο του, αποτελούσε σύμβολο ενότητας και θεωρούνταν απαραίτητος, τόσον από τους αριστοκράτες όσον και από την εκκλησία και τον κοσμάκη.

Ο θεσμός, λοιπόν, της βασιλείας πρακτικά ήταν χρήσιμος και συνέφερε όλους. Και όσοι ήταν ”αντιβασιλικοί” δεν ήταν εναντίον της βασιλείας, αλλά υπονόμευαν έναν συγκεκριμένο μονάρχη, συνωμοτούσαν διότι ήθελαν κάποιον άλλον να φοράει το στέμμα.

Η ιστορία της Χριστίνας της Σουηδίας έχει την ιδιαιτερότητα της. Οι γονείς της ήθελαν αγόρι, αλλά γέννησαν δυο κόρες, οι οποίες πέθαναν πιτσιρίκες. Το βασιλικό ζεύγος ήταν σίγουρο πως το κακό δεν θα τριτώσει. Πράγματι η γυναίκα έφερε στον κόσμο αγοράκι, έτσι… θαρρούσαν. Κορίτσι πάλι γεννήθηκε, αλλά ήταν μαλλιαρό και τσίριζε με βαρειά φωνή.

Πεθαίνει στον πόλεμο ο βασιλιάς της Σουηδίας Γουστάβος και στη θέση του ορκίζεται… βασιλιάς- όχι βασίλισσα – η… εξάχρονη Χριστίνα. Η χαρισματική. Που γουστάρει την ιππασία και τη σκοποβολή, που μελετάει το Ισλάμ και αρχαία ελληνικά, και μιλάει απταίστως γαλλικά και ιταλικά. Και δεν σκέπτεται να παντρευτεί η αμφισεξουαλική, η λεσβιάζουσα το Χριστινάκι.

Η βασιλική σύζυγος δεν ήθελε να ξέρει την κόρη της, διότι δεν γεννήθηκε αγόρι. Διότι έκανε το… λάθος να βγει κορίτσι από την κοιλιά της μάνας της. Είχε κι άλλη τρέλα στο κεφάλι η βασίλισσα. Απαγόρευσε να θάψουν τον άνδρα της, τον πατέρα της Χριστίνας και το πτώμα του Γουστάβου σε αποσύνθεση κάθε μέρα το φιλούσε. Τελικά, η ταφή έγινε μετά από 18 μήνες(!!!), και αφού χρειάστηκε να βάλουν φρουρά στο νεκροταφείο, προκειμένου να εμποδίζουν την προσέλευση της παλαβιάρας.

Η Χριστίνα γεννήθηκε στη Στοκχόλμη Δεκέμβριο του 1626, βασίλευσε 32 χρόνια, παραιτήθηκε από το θρόνο διότι αλλαξοπίστησε, έγινε καθολική, και πέθανε στη Ρώμη το 1689, σα σήμερα 19 Απριλίου. Ο τάφος της βρίσκεται στο Βατικανό.

Το 1933 γυρίστηκε η ταινία Queen Christina με την λεσβιάρα Γκρέτα Γκάρμπο (φώτο), την θρυλική Σουηδέζα ηθοποιό. Σε μια τουλάχιστον σκηνή η Χριστίνα- Γκρέτα Γκάρμπο δείχνει την αδυναμία της στο γυναικείο φύλο.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

H χρυσή πεντάδα των μεγιστάνων του πλανήτη, διάβασε apodytiriakias.grZougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει