Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Ή κάθαρση… ΚΑΘΑΡΣΗ ή κάντε ΤΟΥΜΠΕΚΙ!

ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ e-Volos.gr

Επειδή τις τελευταίες δύο μέρες και συγκεκριμένα μετά την απόφαση ΕΚΠΛΗΞΗ, όπως την χαρακτήρισαν “αντικειμενικά” ΜΜΕ, έχουν βγει στην ποδοσφαιρική πιάτσα πολλοί εξυγιαντές του ελληνικού Ποδοσφαίρου, οι οποίοι κατακεραυνώνουν την απόφαση της αθλητικής Δικαιοσύνης, ήρθε η ώρα να καταθέσουμε και την δική μας άποψη για το συγκεκριμένο θέμα.

Κατ’ αρχήν να διευκρινίσουμε πως το παρακάτω κείμενο θα γραφτεί σε γλώσσα ποδοσφαιρική, ώστε να γίνει κατανοητή απ’ όλη την ποδοσφαιρική πιάτσα…

Με πρωταγωνιστές ΜΜΕ, κυρίως αθλητικές εφημερίδες και ιστοσελίδες που πρόσκεινται σε συγκεκριμένες ομάδες της Αθήνας και της και Θεσσαλονίκης, έχει ξεκινήσει ένας πόλεμος με σκοπό τον εξευτελισμό της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ.

Σ’ αυτόν τον πόλεμο έχουν επιστρατεύσει “έγκριτους” και “αντικειμενικούς” αρθρογράφους, συνεντεύξεις με κάθε καρυδιάς καρύδι που θέλει εμμέσως να εκφράσει την πίστη του στα γνωστά αφεντικά, καθώς και επιλεκτικά αποσπάσματα συνομιλιών των γνωστών πρωταγωνιστών του κοριόπολις.

Όλοι, μα όλοι τάσσονται υπέρ της κάθαρσης του ποδοσφαίρου και όλοι, μα όλοι συμφωνούν πως αυτή η κάθαρση θα επιτυγχάνονταν με τον υποβιβασμό ή πιο συγκεκριμένα με την αλλαγή της βαθμολογίας της Σούπερ Λιγκ, ώστε τις δύο τελευταίες ομάδες της κατάταξης να καταλάμβαναν ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα.
(Φυσικά δεν βόλευε οι δύο αυτές ομάδες να υποβιβαστούν απευθείας, γιατί τότε θα έπρεπε τις θέσεις τους να πάρουν δύο ομάδες της Football League… οπότε, μισή η χαρά…)

Πιστεύω πως όλοι μα όλοι οι φίλαθλοι της πόλης του Βόλου και παίρνουμε το θάρρος να μιλήσουμε και γενικότερα, όλοι οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου, οποιασδήποτε ομάδας, θέλουμε ένα καθαρό ποδόσφαιρο, χωρίς στημένα ματς, χωρίς στημένους διαιτητές, χωρίς βιαιότητες στις κερκίδες, στην τελική ένα ποδόσφαιρο πραγματική γιορτή.

Πιστεύει έστω κι ένας φίλαθλος πως για την κατάντια του ελληνικού Ποδοσφαίρου ευθύνονται δύο πρόσωπα, ο Αχιλλέας Μπέος και ο Μάκης Ψωμιάδης, και δύο ομάδες, αυτές του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας;

Αν κάποιοι το πιστεύετε αυτό, μην διαβάσετε παρακάτω… Καληνύχτα σας…

Θα μπορούσαμε να κάνουμε μία ιστορική αναδρομή στο ελληνικό Ποδόσφαιρο, ξεκινώντας από το 1980 και καταλήγοντας στο 2011, αναζητώντας έστω κι ένα πρωτάθλημα που κάποιος θα έβαζε το χέρι του στη φωτιά ότι ήταν καθαρό.

Αν μάλιστα δημιουργούσαμε και μία διαδικτυακή δημοσκόπηση, που είναι της μόδας για κάποιες “αντικειμενικές” αθλητικές ιστοσελίδες, με ερώτηση επιλέξτε ποιό από τα παρακάτω πιστεύετε πως ήταν το πιο καθαρό πρωτάθλημα από το 1980 ως το 2011; Θα τολμήσουμε να κάνουμε την πρόβλεψη πως κανένα πρωτάθλημα δεν θα έπαιρνε πάνω από το 30% των ψήφων… για ευνόητους λόγους.

Να επισημάνουμε γι’ αυτούς που δεν γνωρίζουν πως στη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των πρωταθλημάτων δεν συμμετείχαν οι ομάδες του Βόλου και της Καβάλας…

Κι ας πάμε στο mega-σκάνδαλο των στημένων αγώνων που απασχολεί όλα τα ΜΜΕ στις μέρες μας.

Η όλη υπόθεση στηρίχτηκε και στηρίζεται σε απομαγνητοφωνήσεις καταγεγραμμένων συνομιλιών πολλών παραγόντων του ποδοσφαίρου, καθώς και σε ύποπτα κατά την ΟΥΕΦΑ ποδοσφαιρικά παιχνίδια. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε και τη σημαντική άποψη του κ. Κούγια για την υπόθεση.

Δεν ξέρω αν γνωρίζετε, στις απομαγνητοφωνήσεις αυτών των ηχητικών ντοκουμέντων ακούγονται κι άλλα πρόσωπα εκτός των Αχιλλέα Μπέου και Μάκη Ψωμιάδη.

Και φυσικά δεν αναφερόμαστε σε ηχητικά ντοκουμέντα, όπου οι συνομιλούντες σχολιάζουν απλά την αγωνιστική συμπεριφορά των ομάδων τους, αλλά σε εκείνα που ακούγονται σχόλια για το πόσο καλά έκαναν τη δουλειά τους κάποιοι διαιτητές.

Οι ομάδες που εκπροσωπούσαν, φυσικά και δεν είχαν καμία ευθύνη και πως μπορεί να έχουν ευθύνη όταν από πίσω βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες οπαδοί ή ψηφοφόροι, όπως θέλετε πέστε τους.

Θεωρούμε πιθανό, πως αυτή η λεπτομέρεια έχει ξεφύγει από τα “λαγωνικά” του αθλητικού ρεπορτάζ των αθηναϊκών ΜΜΕ (Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι υπάρχουν και εξαιρέσεις εκεί στις πρωτεύουσες).

Με την “αντικειμενικότητά” σας κύριοι δημοσιογράφοι αυτών των “έγκυρων” ΜΜΕ, καθημερινά απαξιώνετε τους εαυτούς σας. Γίνεστε αναλώσιμοι, αφού σε λίγο καιρό δεν θα πείθετε ούτε τους ίδιους τους εαυτούς σας.

Αν όντως ήσασταν υπέρ της κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, το πρώτο θέμα που θα ασχολούσασταν θα ήταν οι τιμωρίες των βασικών υπευθύνων του σκανδάλου με τα στημένα και θέλουμε να πιστεύω πως γνωρίζετε πως δεν είναι ούτε ο Ολυμπιακός Βόλου ούτε και η Καβάλα.

Όπως είπε εξάλλου κι ένας Υπουργός πρόσφατα «να μην απαξιώσουμε και το ποδόσφαιρο».

Στην Ιταλία βέβαια όταν ήταν να κάνουν κάθαρση έκαναν ΚΑΘΑΡΣΗ. Η Γιουβέντους έπεσε κατηγορία. Οι υπεύθυνοι μπήκαν φυλακή. Εδώ ποιός έχει τα αρχ…α να το κάνει;

Ο τσαμπουκάς φτάνει μέχρι τους Βόλους και τις Καβάλες. Για παρακάτω σφυρίζετε κλέφτικα.

Λοιπόν κύριοι κάνετε λάθος αν πιστεύετε πως εμείς οι Βολιώτες είμαστε εναντίον της κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είμαστε υπέρ και τη στηρίζουμε. Υπέρ όμως της πραγματικής κάθαρσης κι όχι αυτής που ξεκινάει και τελειώνει στην επαρχία.

Οπότε ή στηρίξτε την κάθαρση – ΚΑΘΑΡΣΗ ή κάντε ΤΟΥΜΠΕΚΙ!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει