Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Σάββας ΞηρόςΑίτηση για υφ’ όρον απόλυση κατέθεσε ο καταδικασμένος σε πέντε φορές ισόβια για συμμετοχή στη οργάνωση 17Ν, Σάββας Ξηρός.

Επικαλούμενος τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, ο Σάββας Ξηρός ζητεί την αποφυλάκισή του λόγω αναπηρίας.

Ο 55χρονος σήμερα Σάββας Ξηρός που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας εξαιτίας του αυτοσχέδιου μηχανισμού που εξερράγη στα χέρια του το 2002 στον Πειραιά, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του αλλά και την εξάρθρωση της 17Ν, ζητά την αποφυλάκισή του κάνοντας χρήση του άρθρου 110Α ΠΚ.

Πρόκειται για το ίδιο άρθρο με το οποίο προσπάθησε να αποφυλακιστεί το περασμένο καλοκαίρι ο Αριστείδης Φλώρος, χρησιμοποιώντας πλαστές ιατρικές γνωματεύσεις, με αποτέλεσμα λίγες ημέρες μετά την έξοδό του από τη φυλακή να επιστρέψει σ΄ αυτή.

Ο Σάββας Ξηρός αναφέρεται στην αίτησή του στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, αφού σύμφωνα και με τη συνήγορό του, Άννυ Παπαρούσου, έχει 98% αναπηρία, η οποία προκύπτει και από ιατρικό πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ, που όπως αναφέρει «ισχύει εφ’ όρου ζωής». Μάλιστα, η δικηγόρος υποστηρίζει πως σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, «ο Σάββας μετράει μέρες για την αποφυλάκιση».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018, 08:46

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει