ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, το δίδυμο της… αποτυχίαςΝα πούμε μπράβο στην ΑΕΚ για την εκτός έδρας νίκη της με 1-0 στη Λεωφόρο; Όχι, δα. Δεν αξίζει, δηλαδή, το μπράβο η ΑΕΚ που κατάφερε, επιτέλους, να πάρει ένα ντέρμπυ; Όχι, δεν το αξίζoυν και η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός στην περίπτωση που κέρδιζε αυτός το ματσάκι με τη ψυχή στα δόντια.

Το ότι η ΑΕΚ εξασφαλίζει το εισιτήριο για την Ευρώπη και μένει εντός συνόρων ο Παναθηναϊκός, δεν λέει τίποτα. Και οι δυο ομάδες απέτυχαν πανηγυρικά. Όχι μόνο δεν πήγαν καλύτερα σε σύγκριση με την περασμένη σαιζόν, αλλά έκαναν πιο άσχημη πορεία.

Το 2020, όπου δεν έγιναν play-off, η ΑΕΚ τερμάτισε τρίτη με 51 βαθμούς έναντι 66 του πρωταθλητή Ολυμπιακού και 59 του δεύτερου ΠΑΟΚ. Φέτος η ΑΕΚ μάζεψε μόνο 48 βαθμούς, βρέθηκε στη τρίτη θέση μετά τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, έναντι 67 του πρωταθλητή Ολυμπιακού και 51 του Άρεως. 

Ήδη μετά την όγδοη αγωνιστική των play-off η ΑΕΚ απώλεσε την τρίτη θέση και για να την διεκδικήσει θα παλαίψει με τον Άρη. Απόλυτη αποτυχία της ΑΕΚ αν λάβει κανείς υπ’ όψιν ότι ο τέταρτος ΠΑΟΚ με τα μπαράζ ανέβηκε στη δεύτερη θέση και είναι μέσα στο κόλπο του τελικού κυπέλλου.

Ο Παναθηναϊκός. Τέταρτος το 2020 στο πρωτάθλημα με 44 βαθμούς. Φέτος… αύξησε τη συγκομιδή κατά ένα βαθμό, έφτασε τους 45, αλλά στα μπαράζ έπαθε λάστιχο και έμεινε χωρίς διαβατήριο για την Ευρώπη. Πέμπτος και καταϊδρωμένος στην ειδική βαθμολογία των play-off απειλείται να βρεθεί πίσω από τον Αστέρα.

Το ζήτημα, λοιπόν, δεν είναι πως έκατσε η τράπουλα χθες στο ματσάκι. Και οι δυο ομάδες χρειάζονται επαναπρογραμματισμό. Φτου και από την αρχή. Για να παίξουν την προσεχή παρτίδα στα σίγουρα- όχι στα ζάρια. Και να μην εξαρτάται η πορεία τους στο πρωτάθλημα από την πιθανή αδυναμία των αντιπάλων. Και για να ξέρουμε τι λέμε, αντίπαλοι τους είναι, κατά πρώτον, οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Η καλύτερη ήταν απ’ όλες τις ερωμένες του… συζύγου της, διάβασε apodytiriakias.grZougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει