Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

ΑΕΛ:”Το σκεπτικό μίας απόφασης δεν είναι Άρλεκιν”

Στο τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ αποφάσισε να προσφύγει η ΑΕΛ, προκειμένου να προσβάλει την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα.

Οι «βυσσινί» θεωρούν ότι η ποινή της αφαίρεσης βαθμών για τις δύο ομάδες δεν προβλέπεται και ευελπιστούν ότι το διαιτητικό θα διατάξει την επανεξέταση της υπόθεσης.

Τόσο ο Βόλος όσο και η Καβάλα παραπέμφθηκαν για δωροδοκία και στοιχιματισμό από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα βάσει του άρθρου 21, το οποίο προβλέπει υποβιβασμό. Βάσει αυτού του άρθρου, λοιπόν, η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, πρωτοδίκως, τιμώρησε τις δύο ομάδες με υποβιβασμό.

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ από την άλλη, αποφάσισε ότι δεν προκύπτει υπαιτιότητα για τις ομάδες, τιμώρησε μόνο τα πρόσωπα (Μπέο, Ψωμιάδη) και, βάσει του άρθρου 5, επέβαλε την ποινή αφαίρεσης βαθμών στους «ερυθρόλευκους» και στους «αργοναύτες».

Τώρα, έπειτα από αυτή την εξέλιξη, στην ΑΕΛ κάνουν ξεκάθαρα λόγο για «μαγείρεμα» και για μία απόφαση την οποία την χαρακτηρίζουν «σκανδαλώδη».

Μεγάλο σκάνδαλο τονίζουν επίσης πως είναι η καθυστέρηση του σκεπτικού της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και έχουν βάσιμες υποψίες πως το… σκεπτικό θα εκδοθεί με την έναρξη του πρωταθλήματος. Τότε, δηλαδή, που θα έχει μπει… το νερό στο αυλάκι!

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «το σκεπτικό μίας απόφασης δεν είναι Άρλεκιν για να χρειαστεί μία μακρά περίοδο συγγραφής».

Είναι κατανοητό πως οι «βυσσινί» θα έχουν μεγαλύτερη τύχη στο τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, εφόσον εκδοθεί το σκεπτικό της απόφασης.

Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και με αυτά τα δεδομένα δεν παραδίνονται και ευελπιστούν ότι το δίκιο είναι με το μέρος τους, οπότε, ακόμα και την ύστατη στιγμή ο αγώνας τους θα δικαιωθεί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει