Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Αθώοι για το τροχαίο Κεντέρης και Θάνου

Αθωωτική για την υπόθεση του τροχαίου που είχαν οι αθλητές Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου στο καλοκαίρι του 2004 ήταν η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας κ. Γαληνού Μπρή.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ξεκινώντας την αγόρευσή του τόνισε ότι κατά την άποψή του οι ενδείξεις με βάση τις οποίες ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος των δύο αθλητών, του προπονητή Χρήστου Τσέκου και των γιατρών του νοσοκομείου ΚΑΤ, όχι μόνο δεν ενισχύθηκαν στη διάρκεια της αποδεικτικής διαδικασίας αλλά αποδυναμώθηκαν.

«Η κοινή γνώμη δεν μπορεί να διαμορφώνει και να επιβάλει άποψη στο δικαστήριο γιατί κάθε κατηγορούμενος – ανώνυμος ή επώνυμος – δικαιούται μια δίκαιη δίκη». Νωρίτερα είχε απολογηθεί ο Χρήστος Τσέκος αλλά και οι γιατροί αρνούμενοι ότι το επίμαχο τροχαίο ήταν σκηνοθετημένο.

«Την περίοδο εκείνη υποστήκαμε τεράστιες πιέσεις και εκβιασμούς για να παραδώσουμε τις διαπιστεύσεις μας. Γίναμε οι αποδιοπομπαίοι τράγοι και όλοι ήθελαν να φύγουμε από τους αγώνες. Εγώ δεν θα παρέδιδα τις διαπιστεύσεις γιατί για τους αθλητές ήταν σημαντικό ακόμα και να πατήσουν το βατήρα» , είπε απολογούμενος ο Χρήστος Τσέκος αποποιούμενος οποιαδήποτε ποινική ευθύνη.

Πρωτοδίκως, οι δύο αθλητές είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση 31 μηνών με αναστολή ο καθένας, ο προπονητής τους είχε καταδικαστεί σε συνολική φυλάκιση 33 μηνών, ενώ οι γιατροί του ΚΑΤ κατά περίπτωση τιμωρήθηκαν με φυλάκιση από 6 έως 8 μήνες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει