Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Αθώος ο πατέρας του 8χρονου που πνίγηκε στο Ρέθυμνο

Αθώο έκρινε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου τον 38χρονο Πολωνό για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια σε βάρος του 8χρονου γιου του, ο οποίος πνίγηκε ενώ κολυμπούσε στην θαλάσσια περιοχή «Όρμου Λιβάδι» στο Μπαλί.

Αμέσως μετά την αθωωτική απόφαση, οι δύο γονείς αποχώρησαν από το δικαστήριο με δάκρυα στα μάτια. Τα χειρότερα ήταν μπροστά τους καθώς έπρεπε να τακτοποιήσουν τις διαδικασίες για την μεταφορά της σορού του 8χρονου στην Πολωνία προκειμένου να το κηδέψουν.

Η οικογένεια των Πολωνών είχε έρθει για διακοπές στην Κρήτη. Κατέλυσαν σε ξενοδοχείο στο Μπαλί. Προχθές το πρωί ο 38χρονος πήρε το παιδί για να πάνε για μπάνιο. Η μητέρα έμεινε στο ξενοδοχείο.

Με βάση την προανάκριση του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου, ο 38χρονος έμεινε στην παραλία και διάβαζε εφημερίδα. Το αγοράκι μπήκε μόνο στη θάλασσα παρά το γεγονός ότι είχε κυματισμό καθώς έπνεαν άνεμοι εντάσεως 5-6 μποφόρ.

Κάποια στιγμή ο 38χρονος, σύμφωνα πάντα με τους λιμενικούς, κοίταξε προς την θάλασσα, όμως δεν είδε το παιδί του και ανησύχησε. Σκέφτηκε ότι ίσως είχε βγει χωρίς να το αντιληφθεί προκειμένου να πάει πίσω στο ξενοδοχείο όπου βρισκόταν η μητέρα του.

Πήγε στο ξενοδοχείο, βρήκε τη σύζυγο του, τη ρώτησε αν είδε το γιο τους. Εκείνη απάντησε αρνητικά, γεγονός που ενίσχυσε την ανησυχία του. Αμέσως επέστρεψε στην παραλία όπου αντίκρισε έναν άνδρα να μεταφέρει στην ακτή το γιο του. Σε κατάσταση πανικού, ο 38χρονος άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Δυστυχώς όμως ήταν αργά.

Πηγή: cretalive.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει