Ακραία προβοκάτσια του Ερντογάν


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020, 15:59

Χάρτη με τις διαδρομές που μπορούν να ακολουθήσουν οι παράνομοι μετανάστες για να μεταβούν στην Ελλάδα και από εκεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ανάρτησε στον αραβόφωνο λογαριασμό του στο Twitter το τουρκικό κρατικό κανάλι TRT.


«Ο δρόμος προς  Γαλλία… Ένας ενδεικτικός χάρτης των πιθανών μονοπατιών που οι πρόσφυγες από την Τουρκία μπορούν να πάρουν για να φτάσουν στη Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες», αναφέρει η ανάρτηση

Ως σημεία εξόδου από την Τουρκία παρουσιάζει τέσσερα νησιά του Αιγαίου, τον Έβρο και τη Βουλγαρία.

Ωστόσο η τελική κατάληξη της πορείας, όπως φαίνεται στο χάρτη, είναι το Παρίσι, η Γερμανία, το Μιλάνο και η Βιέννη.

Δηλαδή οι χώρες- τελικοί αποδέκτες αυτών των ροών, είναι η Ιταλία, η Γαλλία και η Γερμανία.

Εντύπωση προκαλεί η προειδοποίηση κάτω από τις κίτρινες γραμμές ότι πρόκειται για "άγριο και δύσκολο δρόμο". Προφανώς οι διαδρομές σε τυρκουάζ θεωρούνται "εύκολες"

 

Στην ιστοσελίδα της κρατικής τηλεόρασης ο χάρτης χαρακτηρίζεται ως «ο δρόμος της αγάπης» που μπορεί να οδηγήσει από το Ιλντίμπ προς τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Όσο για τον δρόμο προς της Ελλάδα το δημοσίευμα διευκρινίζει ότι διέργεται από τις περιοχές Muğla Bodrum, Aydın Kuşadası, İzmir Çeşme και Balıkesir Ayvalık και καταλήγει σε τέσσερα ελληνικά νησιά.

Ουσιαστικά δίνεται το σύνθημα, όχι μόνο στους παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται στο τουρκικό έδαφος αλλά και σε όλα τα κυκλώματα διακινητών ανά τον κόσμο, να κατευθύνουν τις ροές  προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Η κίνηση είναι μια σαφέστατη απόδειξη των προθέσεων της Άγκυρας να χρησιμοποιήσει το μεταναστευτικό ως μοχλό πίεσης κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να πιεστεί η Ρωσία ώστε να την απεμπλέξει από τη δυσχερή θέση που έχει περιέλθει στη Συρία.

Καθώς μάλιστα και οι χθεσινές μετακινήσεις  μεταναστών προς τα ελληνικά σύνορα έγιναν με τουρκική «κρατική» στήριξη και χορηγία, δίνεται  το σύνθημα ότι η Τουρκία όχι μόνο δεν εμποδίζει αλλά διευκολύνει όσους θέλουν να μετακινηθούν παράνομα προς την Ελλάδα.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020, 16:14

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει