Ακυρώθηκαν περίπου 130 πτήσεις στο αεροδρόμιο των ΒρυξελλώνΠερίπου 130 πτήσεις σε σύνολο 630 που ήταν προγραμματισμένες από το διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών Ζαβεντέμ ακυρώθηκαν εξαιτίας της απεργίας του προσωπικού που εργάζεται στην υπηρεσία αποσκευών, η οποία ξεκίνησε την Πέμπτη το βράδυ, επεσήμανε η Brussels Airport, η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο.

Η απεργία των εργαζομένων στην εταιρεία Aviapartner, που ζητούν καλύτερες συνθήκες εργασίας, προκάλεσε την ακύρωση πολλών πτήσεων ήδη την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Βelga, η απεργία θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι αύριο Τρίτη το πρωί.

Οι συνομιλίες με την Aviapartner, που συνεχίστηκαν χωρίς επιτυχία το Σαββατοκύριακο, αναμένεται να επαναληφθούν σήμερα το πρωί, μετέδωσε το πρακτορείο.

Περίπου 30 αεροπορικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Etihad Airways, η TUI Fly και ηTurkish Airways που έχουν αναθέσει στην Aviapartner τη διαχείριση των αποσκευών των επιβατών τους έχουν επηρεαστεί από την απεργία.

Η Aviapartner μαζί με την Swissport είναι οι δύο εταιρείες που έχουν αναλάβει τη διαχείριση των αποσκευών στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ.

Το αεροδρόμιο αυτό των Βρυξελλών είναι το μεγαλύτερο του Βελγίου. Το 2017 υποδέχθηκε σχεδόν 25 εκατομμύρια επιβάτες.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018, 11:58

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει