Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Αλλάζουν δρομολόγια του ΟΑΣΑ

Από τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου τίθενται σε ισχύ οι τροποποιήσεις σε διάφορα δρομολόγια του ΟΑΣΑ, μετά από προτάσεις που παρουσίασαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε σειρά συναντήσεων με τον Οργανισμό.

Οι τροποποιήσεις αφορούν:

Στο δήμο Χαϊδαρίου και Αιγάλεω, η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση ενισχύεται με την πύκνωση των δρομολογίων της λεωφορειακής γραμμής 811 ΧΑΙΔΑΡΙ- Στ. ΑΙΓΑΛΕΩ. Παράλληλα, ο Δήμος θα συνδέεται με τον Πειραιά μέσω της γραμμής 803 ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΔΑΣΟΣ (μέσω Ιεράς Οδού).

Στο δήμο Αχαρνών, η περιοχή Βαρυμπόμπη θα εξυπηρετείται από τη λεωφορειακή γραμμή 537 ΑΧΑΡΝΑΙ- ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ με διευρυμένη διαδρομή για την καλύτερη εξυπηρέτηση και των μαθητών.

Στο δήμο Αλίμου, η συγκοινωνιακή σύνδεση με το ΙΚΑ επί της Λεωφόρου Αλίμου αλλά και η εξυπηρέτηση των μαθητών θα γίνεται με τη λειτουργία της γραμμής 141 ΚΑΛΑΜΑΚΙ- ΙΚΑ ΑΛΙΜΟΥ.

Στο δήμο Πειραιά, η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση προς το Κοιμητήριο του Σχιστού επιτυγχάνεται με την τροποποίηση της διαδρομής της γραμμής 871 ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΕΛΕΥΣΙΝΑ.

Στο δήμο Κηφισιάς, η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση προς το Κοιμητήριο της Ν. Ερυθραίας γίνεται με τη λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής 560 Στ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ- ΜΟΡΤΕΡΟ – Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑ. Ταυτόχρονα, η περιοχή της Κάτω Κηφισιάς θα εξυπηρετείται από την γραμμή 523 Στ. ΚΗΦΙΣΙΑ – ΑΔΑΜΕΣ Β η οποία τροποποιείται για το σκοπό αυτό.

Ο ΟΑΣΑ επεξεργάζεται αιτήματα των δήμων Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Γαλατσίου, Πετρούπολης, Ελληνικού και Ζωγράφου σχετικά με τροποποιήσεις διαδρομών, λεωφορειακές γραμμές προς τους σταθμούς του μετρό καθώς και δημιουργία λεωφορειολωρίδων σε βασικούς οδικούς άξονες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει