Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Αλ. Παπαρήγα: Οπορτουνιστές οι Λαφαζάνης και Αλαβάνος

Ερμητικά έκλεισε την πόρτα για κάθε πιθανή συνεργασία με δυνάμεις της Αριστεράς και ειδικότερα με «αυτούς που έφυγαν από το κόμμα» η Αλέκα Παπαρήγα κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη Συνδιάσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής.
Τα βέλη της Γενικής Γραμματέως του ΚΚΕ στόχευαν στα όποια σενάρια συνεργασίας με πρόσωπα όπως οι κ.κ. Λαφαζάνης και Αλαβάνος, τους οποίους φωτογράφησε με τη φράση: «Οι οπορτουνιστές δεν μπορεί να γίνουν επαναστάτες, με τίποτα. Οι επαναστάτες δυστυχώς γίνονται και οπορτουνιστές, το αντίθετο όμως δεν γίνεται».
Όπως εξήγησε «δεν μπορείς να κάνεις συνεργασία με το κομμάτι που αποσπάστηκε απ’ το Κόμμα, είτε είναι τροτσκιστές, είτε παλιά είχαμε τους κινεζόφιλους, οι οποίοι έκαναν πολιτικό φορέα. Δεν είναι ότι κάποιος σε μια κρίσιμη στιγμή έφυγε, έκαναν πολιτικό φορέα, χτύπησαν το Κόμμα».
Αναρωτήθηκε, δε, χαρακτηρίζοντας αστεία τα σενάρια: «μόλις πάμε εμείς με τον Λαφαζάνη, και δεν λένε με τον Λαφαζάνη, να τον τραβήξουμε απ’ τον Συνασπισμό και μόλις πάμε εμείς και κάνουμε κι ενιαίο φορέα – έτσι το καταλαβαίνουν – συμμαχικό, ο εργάτης δεν θα φοβάται μη χάσει τη δουλειά του στην απεργία, αμέσως ο λαός θα ξεσηκωθεί και θα ακολουθήσει;».
Δριμεία ήταν και η επίθεση της προς τον επικεφαλής του «Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής», Αλέκο Αλαβάνο, για τον οποίο είπε: «Είναι τυχαίο, σύντροφοι, ότι φιλοξενείται τώρα στον αστικό Τύπο ο Αλαβάνος; Είναι τυχαίο ότι στους “Νέους Φακέλους” του Παπαχελά, που είναι μια πολύ χρήσιμη εκπομπή για να ξέρεις τι λένε οι αστοί, έχει τώρα τον Αλαβάνο έναν απ’ τους δύο προσκαλεσμένους μαζί με τον Πάγκαλο; Είναι τυχαία η ανάσυρση του Αλαβάνου, που τον είχαν στο ανάθεμα;».
Πηγή – Protothema.gr
Μπορεί επίσης να σας αρέσει