Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Αμερικανικά συγχαρητήρια στα Σκόπια με τον όρο «Μακεδονία» χωρίς το… «Βόρεια»Συνάντηση με τον ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ Νικολά Ντιμιτρόφ είχε την Τετάρτη ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Wess Mitchel.

Λίγο μετά τη συνάντησή τους ο κος Mitchel χαρακτήρισε ιστορική τη συμφωνία των Πρεσπών χρησιμοποιώντας τον όρο «Μακεδονία».

Ο κ. Mitchell εξήρε το ρόλο του Ντιμιτρόφ ως αρχιτέκτονα της Συμφωνίας, επανέλαβε τη στήριξη των ΗΠΑ στη συμφωνία, εξέφρασε την αισιοδοξία του για επιτυχή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στη γείτονα και μετέφερε την προσδοκία του Μάικ Πομπέο να υποδεχθεί τη «Μακεδονία» στους κόλπους του ΝΑΤΟ.

Δείτε τις δηλώσεις:

Νωρίτερα στην ανακοίνωση που εξέδωσε το State Department μετά τη συνάντηση Πομπέο – Ντιμιτρόφ, σημειωνόταν η στήριξη της αμερικανικής πλευράς στη συμφωνία των Πρεσπών, «η εφαρμογή της οποίας θα επιτρέψει την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ ως ‘Βόρεια Μακεδονία’».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά τη συνάντηση με τον ομόλογό του Νικολά Ντιμιτρόφ, ο Μ. Πομπέο τον συνεχάρη για την «ιστορική συμφωνία των Πρεσπών ανάμεσα στη «’Μακεδονία’» και την Ελλάδα».

Στη συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών, συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα εφαρμογής της συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένου του δημοψηφίσματος του Σεπτεμβρίου.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018, 13:43

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει