Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Αμερικανός στρατιώτης αποκαλύπτει: Έτσι σκοτώσαμε τον Μπιν Λάντεν

Το μένος με το οποίο οι άντρες των ειδικών δυνάμεων SEAL αποτελείωσαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι ο λόγος που δεν δόθηκε ποτέ στη δημοσιότητα φωτογραφία με το πτώμα του. Αυτό το σενάριο ενισχύεται από τις περιγραφές του Ματ Μπισονέτ, μέλους της Ομάδας Έξι που συμμετείχε στην έφοδο στο κρησφύγετο του αρχηγού της Αλ Κάιντα.

«Ο Λάντεν είχε σπασμούς και σφάδαζε μετά τα πρώτα πυρά που δέχτηκε. Ένα άλλο μέλος της ομάδας κι εγώ κατευθύναμε τα λέιζερ των όπλων μας στο στέρνο του και πυροβολήσαμε αρκετές φορές. Οι σφαίρες τον έσκιζαν και έκαναν το κορμί του να χτυπιέται επανειλημμένα στο πάτωμα μέχρι που έμεινε ακίνητο» αναφέρει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στο κεφάλαιο 15 του βιβλίου του με τίτλο «No Easy Day» ο πρώην στρατιωτικός.

Σύμφωνα, ωστόσο, με έναν άλλο Αμερικανό βετεράνο στρατιωτικό, η παραπάνω περιγραφή αποτελεί τον «πιο μετρημένο και ευγενή τρόπο» με τον οποίο μπορεί να περιγράψει κανείς το γεγονός ότι όλα τα μέλη της ομάδας των Seal που συμμετείχαν στην αποστολή πυροβόλησαν πολλές φορές ο καθένας τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. «Αυτό που συνέβη στην περίπτωση του Μπιν Λάντεν ήταν κάτι παραπάνω από ακραίο.

Το επίπεδο ακρότητας που επέδειξαν οι στρατιώτες δεν είχε να κάνει με το ότι ήθελαν να βεβαιωθούν πως ο Μπιν Λάντεν δεν αποτελούσε πια απειλή. Η ακρότητα είχε ως στόχο την απόλυτη ηδονή» γράφει χαρακτηριστικά ο Τζακ Μέρφι, βετεράνος της ομάδας Ειδικών Επιχειρήσεων του Αμερικανικού Στρατού, που επικαλείται δύο πηγές της αμερικανικής στρατιωτικής κοινότητας, τις οποίες ωστόσο δεν κατονομάζει.

Η ακρότητα που είχε ως αποτέλεσμα σχεδόν να διαλυθεί το σώμα του τρομοκράτη ήταν, κατά την ερμηνεία του Μέρφι, ο λόγος που δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του πτώματος. «Αυτή η φωτογραφία θα μπορούσε να προκαλέσει διεθνές σκάνδαλο και θα έπρεπε να γίνουν έρευνες που θα οδηγούσαν ενδεχομένως και σε άλλες αποκαλύψεις σχετικά με την άσκηση υπερβολικής βίας από τα αμερικανικά στρατεύματα» καταλήγει ο πρώην στρατιωτικός.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει