Ανήλικος δραπέτης πίσω από οκτώ διαρρήξεις

Ρήμαξε μαζί με έναν συνομήλικο συνεργό του τα καταστήματα της Αλεξανδρούπολης

Μόλις την περασμένη Τρίτη το είχε σκάσει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου όπου κρατούνταν για κλοπές ένας 17χρονος και άρχισε πάλι τα ίδια, ρημάζοντας μαζί με έναν συνομήλικο συνεργό του τα καταστήματα της Αλεξανδρούπολης.

Μέσα σε λίγες ώρες, οι ανήλικοι «θεριακλήδες» διέρρηξαν έξι επιχειρήσεις και αποπειράθηκαν να τρυπώσουν σε άλλη μία! Κατά κύριο λόγο έκλεψαν 150 πακέτα τσιγάρων και πέντε φιάλες αλκοολούχων ποτών, αλλά και διάφορα ροφήματα και τρόφιμα μαζί με έναν φορητό υπολογιστή, ενώ άρπαξαν και περίπου 3.400 ευρώ!

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης που συνεχίζει η Ασφάλεια, διαλευκάνθηκε και μια ακόμη διάρρηξη επιχείρησης που είχαν διαπράξει στις 20 Ιουλίου, πριν συλληφθεί ο μετέπειτα δραπέτης. Οι δυο ανήλικοι οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ οι έρευνες των αστυνομικών βρίσκονται σε εξέλιξη για να εξακριβωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις διαρρήξεων.

*** Μέσα λίγες ώρες έκλεψε ένα tablet από ένα σπίτι σε χωριό της Καβάλας και το κινητό ενός 15χρονου Βούλγαρου, ένας 18χρονος Έλληνας ο οποίος συνελήφθη στη Χρυσούπολη από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος. Τα κλοπιμαία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους, ενώ ο νεαρός δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει