Αναβλήθηκε η δίκη για το αίτημα έκδοσης του ΑσάνζΓια λόγους υγείας του Τζούλιαν Ασάνζ αναβλήθηκε η ακροαματική συνεδρίαση για την έκδοση του ιδρυτή των WikiLeaks, την οποία ζητούν οι ΗΠΑ επικαλούμενες τους νόμους κατά της κατασκοπίας, από το δικαστήριο του Ουέστμινστερ, όπως είπε ένας από τους δικηγόρους του.

Η ακρόαση αυτή, στην οποία ο Ασάνζ θα εμφανιζόταν μέσω βιντεοσύνδεσης από τη φυλακή Μπέλμαρς, αναβλήθηκε για τις 12 Ιουνίου, με τους δικηγόρους του να δηλώνουν ότι η υγεία του δεν είναι καθόλου καλή, διευκρίνισε ο Γκάρεθ Πιρς.

Περίπου 30 υποστηρικτές του Ασάνζ συγκεντρώθηκαν μπροστά από το δικαστήριο φορώντας μάσκες με το πρόσωπο του ιδρυτή των WikiLeaks και κρατώντας πανό που έγραφαν: «Μην σκοτώνετε τον αγγελιαφόρο», «Όχι στην έκδοση» και «Ελευθερία της έκφρασης».

Αφού είχε καταφύγει επί επτά χρόνια στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, ο Ασάνζ, 47 ετών, συνελήφθη στις 11 Απριλίου από τις βρετανικές Αρχές, που τον οδήγησαν αμέσως στη φυλακή, και στη συνέχεια καταδικάστηκε σε φυλάκιση 50 εβδομάδων την 1η Μαΐου για παραβίαση των όρων της προσωρινής αποφυλάκισής του.

Η αμερικανική Δικαιοσύνη ζητεί να της παραδοθεί και την περασμένη Πέμπτη του απήγγειλε κατηγορίες με βάση τους νόμους περί κατασκοπείας προκαλώντας αμέσως την αντίδραση των υπέρμαχων της ελευθερίας του Τύπου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούν τον Αυστραλό ότι έθεσε σε κίνδυνο ορισμένες πηγές τους με τη δημοσιοποίηση το 2010 από τα WikiLeaks 250.000 διπλωματικών τηλεγραφημάτων και περίπου 500.000 απόρρητων εγγράφων για τις δραστηριότητες του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν επίσης τον Ασάνζ ότι «συνωμότησε» με την πρώην στρατιωτική αναλύτρια, στην οποία οφειλόταν αυτή η χωρίς προηγούμενο διαρροή.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019, 01:48

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει