Αναβλήθηκε ο Μαραθώνιος του Μιλάνου


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020, 22:52

Η επιδημία του κορωναϊού που πλήττει με ιδιαίτερη ένταση τη Λομβαρδία και την πρωτεύουσά της, Μιλάνο, οδήγησε στην αναβολή του Μαραθωνίου που ήταν προγραμματισμένος για τις 5 Απριλίου στην ιταλική πόλη. Μια επώδυνη αλλά υποχρεωτική απόφαση, δεδομένης της έκτακτης ανάγκης από την επιδημία του ιού.

Πλέον, θα αναζητηθεί νέα ημερομηνία μέσα στο καλαντάρι της ιταλικής ομοσπονδίας στίβου.

Οι διοργανωτές ειδοποίησαν τους δρομείς με την ακόλουθη ανακοίνωση, που υπογράφει ο διευθυντής της εφημερίδας Gazzetta dello Sport, Αντρέα Μόντι:

 «Δεν είναι απλώς ζήτημα συμμόρφωσης – όπως είναι απολύτως σωστό και αναγκαίο – με τα μέτρα για την καταπολέμηση της επιδημίας κορωνοϊού, που προβλέπεται από το διάταγμα του πρωθυπουργού στις 8 Μαρτίου 2020. Είναι επίσης και πάνω απ΄ όλα ζήτημα σεβασμού, αγάπης και ισχυρών δεσμών μεταξύ ενός πολυαναμενόμενου γεγονότος και της εικονικής πόλης που το καλωσορίζει. Το Μιλάνο δεν είναι μόνο το σενάριο στο οποίο λαμβάνει χώρα μια διοργάνωση που εδώ και 20 χρόνια συνοδεύει την εξαιρετική οικονομική και κοινωνική ανάπτυξή του. Είναι ο ζωντανός οργανισμός που τροφοδοτεί τη διοργάνωση με την εξαιρετική του ενέργεια, τον ενθουσιασμό των θεσμών, το πάθος των πολιτών… Τώρα που η μητρόπολη της Λομβαρδίας και η επικράτειά της ζουν μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της πρόσφατης ιστορίας τους, σταματώντας όλοι μαζί είναι μια πράξη αγάπης που θέτει τα θεμέλια για την επανέναρξη», αναφέρεται.

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020, 22:55

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει