Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Αναζητείται ο Ναΐτης Έλληνας, «σύνδεσμος» του Νορβηγού δολοφόνου

Ένας Έλληνας βρίσκεται μεταξύ των ιδρυτικών στελεχών του «Νέου Τάγματος των Ναϊτών», μίας οργάνωσης που ανήκε ο κατά συρροών δολοφόνος του Όσλο, Άντερς Μπέριγκ Μπρέιβικ, σύμφωνα με ένα πολυσέλιδο αντί-ισλαμικό μανιφέστο μίσους 1.518 σελίδων που ανάρτησε στο Διαδίκτυο λίγο πριν την σφαγή.

Ο ακροδεξιός δράστης ισχυρίζεται ότι 80 άτομα σε ολόκληρη την Ευρώπη, ετοιμάζουν επιθέσεις σαν και αυτή που έκανε ο ίδιος και αναπτύσσει τους λόγους που τον ώθησαν να προβεί σε αυτές τις πράξεις.

Με τίτλο «2083 – Μία Ευρωπαϊκή Διακήρυξη Ανεξαρτησίας», το μανιφέστο αποκαλύπτει πώς ο Μπρέιβικ ξόδεψε πάνω από οκτώ χρόνια σχεδιάζοντας τις επιθέσεις του.

Στο μανιφέστο αναφέρει ότι είναι μέλος του «Νέου Τάγματος των Ναϊτών», που, όπως λέει, επανιδρύθηκε κατά τη διάρκεια μιας μυστικής συνάντησης στο Λονδίνο το 2002. Ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη λέει ότι είναι ένας Ελληνας, καθώς και δύο Βρετανοί, ένας Γάλλος, ένας Γερμανός, ένας Ολλανδός, ένας Ρώσος, ένας Νορβηγός και ένας Σέρβος, χωρίς όμως να τους κατονομάζει, όπως κάνει με τον ιδεολογικό του μέντορα, έναν Άγγλο, που τον αναφέρει απλώς ως «Ρίτσαρντ», δίχως να αποκαλύπτει το επώνυμό του.

«Γύρω στο 2000 συνειδητοποίησα ότι ο δημοκρατικός αγώνας ενάντια στον εξισλαμισμό της Ευρώπης είχε χαθεί, αφού τα περίπου 40 χρόνια διαλόγου με τους πολυπολιτισμικούς Μαρξιστές κατέληξαν σε καταστροφή», γράφει ενδεικτικά στην αρχή, συνεχίζοντας πως «πλέον μένουν 50-70 χρόνια [εξ’ ου και η χρονολογία «2083»] προτού εμείς οι Ευρωπαίοι γίνουμε μειονότητα. Μόλις το συνειδητοποίησα αυτό άρχισαν να αναζητώ εναλλακτικές μορφές αντίδρασης. Έτσι, μέσω του Ιντερνετ, ήρθα σε επαφή με σέρβους οπαδούς της καθαρότητας των πολιτισμών, μια επαφή θα οδήγησε προοδευτικά στην προσέγγιση με άλλες προσωπικότητες – κλειδιά από ολόκληρη την Ευρώπη και στο σχηματισμό μιας ομάδας που θα εξελισσόταν στο στρατιωτικό τάγμα των Ναϊτών Ιπποτών. Δεν είμαι μόνος σε αυτό το σκοπό: άλλοι 80 σαν εμένα ετοιμάζουν ανάλογες επιθέσεις στην Ευρώπη»».

Στο μανιφέστο αναφέρονται προσωπικότητες της βρετανικής πολιτικής σκηνής, όπως ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Τζακ Στρο και οι πρώην πρωθυπουργοί Τόνι Μπλερ και Γκόρντον Μπράουν. Τον τελευταίο χαρακτηρίζει μάλιστα «εγκληματία πόλεμου που συντάσσεται με τις απόψεις ακραίων τρομοκρατικών ισλαμικών ομάδων».

Ο Μπρέιβικ αναφέρεται και στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας τη Μικρασιατική Καταστροφή ως «γενοκτονία των Ελλήνων», ενώ αναφέρεται και στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς το 1453, επισημαίνοντας τη συνεισφορά του ελληνικού πολιτισμού στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει