Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Ανακοίνωση της ΔΑΠ αποκαλεί “αλήτη” τον Σαμαρά – Διέγραψαν τον συντάκτη

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση που ειρωνεύεται Σαμαρά – Σπηλιωτόπουλο – Παπανδρέου και Διαμαντοπούλου γράφοντας τα ονόματα τους στα αγγλικά!

Αναβρασμός στην κυβέρνηση αλλά και στη ΝΔ από τον νέο νόμο για τα Πανεπιστήμια, καθώς και “γαλάζιοι φοιτητές” βρίσκονται στις επάλξεις. Διαγράφτηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τη ΔΑΠ ο συντάκτης της ανακοίνωσης της φοιτητικής παράταξης, η οποία αποκαλεί “αλήτη” τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον Γραμματέα ΔΑΠ – ΑΕΙ, Σάκη Ιωαννίδη, με τον οποίο μίλησε το Newsit, το μέλος τους διεγράφη καθώς η ανακοίνωση έχει υβριστικό περιεχόμενο.

Η ανακοίνωση που άναψε φωτιές αναφέρει:

“Ναι, είναι αλήθεια! Η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση, κοινώς το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αποφάσισαν ότι το μεγάλο πρόβλημα αυτής της χώρας είναι τα Πανεπιστήμια και οι φοιτητές. (…)

Το βρώμικο, σάπιο και άκρως διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της χώρας αποφάσισε να χτυπήσει το Πανεπιστήμιο, να διαλύσει τις δομές του και να το μετατρέψει σε όργανο πλήρως ελεγχόμενο από τους εκάστοτε Υπουργούς, κυβερνήσεις κλπ, ώστε να παίζουν πλέον ακόμη ευκολότερα τα διάφορα πολιτικά τους παιχνίδια μέσα από τα Πανεπιστήμια. (…)

Η ΔΑΠ-Οικονομικού υπηρετεί εδώ και αρκετά χρόνια τα συμφέροντα των φοιτητών και μόνο αυτών. Η θέση μας απέναντι στο νέο Νόμο είναι αρνητική και δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε στις επιταγές του Κου George Papandreou, της Κας Anna Diamantopoulou, του Κου Antonis Samaras, του κολλητού της Υπουργού Παιδείας Κου Aris Spiliotopoulos και όλων όσων ονειρεύονται τη διάλυση των Πανεπιστημίων και την συγχώνευσή τους με τα πολιτικά κόμματα!

Οι πολιτικοί αυτής της χώρας βύθισαν την Ελλάδα στη διαφθορά, έπνιξαν την ελληνική οικονομία στα χρέη, διέσυραν το όνομα της χώρας μας διεθνώς, μετέτρεψαν τη χρηματοδότηση της ΕΕ σε πρωθυπουργικές βίλλες, διέλυσαν την ελληνική κοινωνία, ισοπέδωσαν τις εργασιακές σχέσεις και καταδίκασαν μια ολόκληρη γενιά στην ανεργία ή στη φυγή στο εξωτερικό!

Οι πρωταγωνιστές των σκανδάλων της SIEMENS, του Βατοπαιδίου, του Χρηματιστηρίου και δεκάδων άλλων σκανδάλων, αποφασίζουν τώρα ότι για όλα αυτά πρέπει να πληρώσει το Πανεπιστήμιο και κατ’ επέκταση οι φοιτητές και οι οικογένειές τους.

Όχι ρε αλήτες, δεν θα επιτρέψουμε να αλώσετε και το Πανεπιστήμιο. Αρκετή ζημιά προκαλέσατε… (…)

Η θέση των φοιτητών είναι απέναντι στο Νόμο της Διαμαντοπούλου που γυρνάει την Παιδεία και το Πανεπιστήμιο πολλά χρόνια πίσω. Εκεί θα είναι και η δική μας θέση, κόντρα στα συμφέροντα, στα λαμόγια και αναλαμβάνοντας το οποιοδήποτε κόστος”.

Σκληρή η ανακοίνωση και της ΔΑΠ ΤΕΙ, χωρίς “ακρότητες”. Όπως είπε στο Newsit ο πρόεδρος της, Γρηγόρης Αντωνάκης, θεωρούν ότι “άλλο πράγμα είναι να ασκείς αιχμηρή κριτική και άλλο να υβρίζεις”.

“Μετά την ψήφιση του νόμου – πλαισίου από τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, κάποιοι ήδη πανηγυρίζουν. Φυσικά και αντιλαμβανόμαστε το γιατί. Πανηγυρίζουν, όχι βέβαια γιατί ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος και αγάπησαν τα ΑΕΙ της χώρας μας. Ζητωκραυγάζουν διότι το πιο ζωντανό, το πιο δυναμικό, το πιο «ενοχλητικό» κομμάτι της κοινωνίας βγαίνει από τη μέση στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. (…)

“Αυτοί που με τις πολιτικές τους όλα αυτά τα χρόνια, διέλυσαν τα ασφαλιστικά ταμεία, έκαναν παιχνίδια με τα λεφτά του ελληνικού λαού στο Χρηματιστήριο, πετσόκοψαν μισθούς και συντάξεις, αγόραζαν υποβρύχια αξίας δισεκατομμυρίων που έγερναν και δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ, δημιουργούσαν σχέσεις «στοργής» με εταιρείες τύπου Siemens, επέτρεψαν την ανεξέλεγκτη ύπαρξη του παραεμπορίου και το μαράζωμα των επιχειρήσεων νόμιμου εμπορίου, παρέδωσαν αμαχητί το κέντρο της Πρωτεύουσας στους εμπόρους και χρήστες ναρκωτικών, εκτόξευσαν την ανεργία αγγίζοντας το 17% και συστηματικά οδήγησαν στα χέρια του δυνάστη που λέγεται Δ.Ν.Τ. την χώρα μας, ετοιμάζονται για άλλη μια ληστρική επίθεση. Αυτή την φορά στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. (…)

Θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο και κόστος ώστε να μην εφαρμοστεί ο νόμος αυτός που μας θυσιάζει στο βωμό των κομματικών σκοπιμοτήτων και της συναίνεσης”
.

Στο μεταξύ, η ΔΕΘ αναμένεται να είναι πολλαπλά επεισοδιακή
για την κυβέρνηση και το φθινόπωρο καυτό καθώς το νέο νομοσχέδιο δεν θα περάσει έτσι εύκολα.

Ο αριθμός των σχολών υπό κατάληψη αυξάνεται ραγδαία. Μόλις χθες σε νέες γενικές συνελεύσεις φοιτητικών συλλόγων, αποφασίστηκαν νέες καταλήψεις ενώ πάνω από 80 σχολές σε όλη τη χώρα βρίσκονται υπό κατάληψη.

Πηγή: newsit.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει