Ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ για την περιοδεία του Δ. Βίτσα στη ΘράκηΤο Κίνημα Αλλαγής με ανακοίνωση του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θεωρεί «προσβολή για τους κατοίκους των νησιών του Αν. Αιγαίου και τους πρόσφυγες» τα επιχειρήματα του υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής Δημήτρη Βίτσα κατά την περιοδεία του στη Θράκη.

«Επέμεινε ότι δεν θα γίνουν νέες δομές προσφύγων και δεν θα επεκταθεί η εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ -Τουρκίας «ανατολικά του Νέστου». Καλώς. Η Θράκη γλίτωσε την ντροπή των κολαστηρίων τύπου Μόριας» αναφέρει η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής, η οποία ακόμη σημειώνει ότι «υπάρχουν πολλά να γίνουν για όσους δικαιούνται άσυλο αλλά και για όσους δεν δικαιούνται. Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί». Εξάλλου το ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει ότι «το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής οφείλει να ασχολείται κατά κύριο λόγο με τους ανθρώπους κι όχι με τα σύνορα».

«Θα περιμέναμε από τον κύριο υπουργό να αφιερώσει μερικές λέξεις για την καταγγελλόμενη συγκάλυψη ευθυνών για τους θανάτους στη Μόρια τον Ιανουάριο του 2017. Δεν το έκανε. Θα περιμέναμε επίσης μερικές λέξεις έκφρασης λύπης για τον χαμό των 4 ανθρώπων που διαμελίστηκαν από τρένο αφού αποκοιμήθηκαν αποκαμωμένοι στις σιδηροδρομικές γραμμές. Συνέβη πρόσφατα στην περιοχή που περιόδευσε» καταλήγει το Κίνημα Αλλαγής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018, 19:02

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει